Adoptuje si sedadlo v tramvaji. Brněnský dopravní podnik spustil dražbu k výročí koňky

ČTK ČTK
17. 8. 2018 14:05
Lidé mohou dražit 54 sedaček ve výroční zlaté tramvaji, kterou dopravní podnik nechal vyzdobit už na konci minulého roku.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Dopravní podnik města Brna

Brno - Vlastní sedadlo ve výroční zlaté tramvaji si mohou koupit zájemci v dražbě, kterou dnes spustil Dopravní podnik města Brna.

Dražba sedaček začala právě dnes na stránkách www.projekt150.cz, protože právě před 149 lety poprvé v Brně vyjela koňská tramvaj, tedy první veřejná doprava ve městě. Jde také o první akci ke 150. výročí v příštím roce.

"Brno bylo první město v České republice, které veřejnou dopravu zavedlo. Rádi bychom výroční rok naplnili zajímavými akcemi," uvedl generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Lidé mohou dražit 54 sedaček ve výroční zlaté tramvaji, kterou dopravní podnik nechal vyzdobit už na konci minulého roku. Od té doby bílá tramvaj typu KT8 se zlatým pruhem a vnitřním polepem napodobujícím dřevo jezdí ulicemi města.

"Minimální nabídka je 500 korun za sedadlo, získá jej ten, kdo nabídne nejvíc. Následně u jednotlivých sedadel nainstalujeme cedulky se jmény patronů nebo s jejich vzkazem budoucím cestujícím," řekl Havránek.

Výtěžek z dražby použije dopravní podnik k výrobě takzvaného označníku, tedy značky, která dříve jednotlivé zastávky označovala. Ten by měl stát na Moravském náměstí, odkud první tramvaj v Brně vyjela. "Pokud by se potřebná částka nevybrala, jsme připraveni rozdíl doplatit," uvedl ředitel dopravního podniku.

Internetové stránky spuštěné k projektu 150 let hromadné dopravy v Brně nebudou sloužit pouze k dražbě, ale lidé na nich najdou všechny informace o samotného výročí i akcích, které budou oslavy doprovázet.

 

Právě se děje

Další zprávy