Britská letiště trápí výpadky radarů. Některé lety mezi Prahou a Londýnem se ruší

ČTK ČTK
26. 7. 2019 16:05
Britská letiště Heathrow a Gatwick, která obsluhují Londýn, se v pátek potýkají se zpožděními leteckých spojů. Důvodem jsou technické problémy ve středisku letové kontroly pro jižní Anglii, napsala agentura Reuters. Kvůli technické závadě bylo zrušeny i některé lety mezi Prahou a Londýnem.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

"Máme technické potíže se systémem ve středisku letové kontroly v Swanwicku, což si vynutilo letová omezení. Děláme vše, abychom to vyřešili co nejdříve," uvedla britská letová kontrola.

Ač se podle Reuters komplikace zmenšují, problémy postihly řadu letů včetně spojů na pražské Letiště Václava Havla. "V tuto chvíli jsou dnes z Prahy zrušeny dva zpáteční lety na Heathrow a jeden zpáteční let na londýnské letiště City. Situace se v průběhu dne může ještě změnit," řekl odpoledne mluvčí pražského letiště Roman Pacvoň.

Konkrétně zrušení postihly spoj na letiště City s příletem do Prahy ve 12:20 a odletem ve 13:00, lety s Heathrow do Prahy s přistáním v 16:25 a 20:05 a odlety v 17:15 a 20:50. Vedle odřeknutí spojů bude navíc podle webu letiště zpožděna linka z Gatwicku s přistáním v Praze v 17:15.

 

Právě se děje

Další zprávy