Roky hotový, ale uzavřený. Berlín konečně otevřel druhý terminál "prokletého letiště"

Roky hotový, ale uzavřený. Berlín konečně otevřel druhý terminál "prokletého letiště"
Letiště Willyho Brandta na pomezí Berlína a Braniborska, které funguje od předloňského října, se ve čtvrtek rozšířilo o novou odbavovací halu. Provozovatelé sice terminál 2 dokončili už v létě 2020, ale kvůli následkům pandemie koronaviru ho tehdy neuvedli do provozu společně s novým letištěm. Celé letiště přitom mělo původně stát už v roce 2011, stavbu ale provázely technické i jiné problémy.
Provozovatelé se rozhodli zprovoznit terminál 2 v letním letovém plánu. "Ten začíná 27. března, my jsme ale start terminálu o tři dny uspíšili," uvedla ve čtvrtek šéfka letiště Aletta von Massenbachová. Na tomto a několika dalších snímcích vidíte nový terminál.
Nový terminál není ochuzen ani o duty-free obchody. Na snímku vlevo stojí von Massenbachová.
Nabídka je v těchto obchodech rozličná...
Von Massenbachová uvedla, že terminál 2 klade co největší důraz na automatizaci, o čemž svědčí všudypřítomná samoodbavovací zařízení. "Automaty máme samozřejmě i na terminálu 1, ale zde je jejich kvóta vyšší. Je to něco, co aerolinky požadují a jakým směrem chtějí odbavování směrovat," řekla.
Foto: ČTK
Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 27. 3. 2022 9:11
Letiště Willyho Brandta na pomezí Berlína a Braniborska, které funguje od předloňského října, se ve čtvrtek rozšířilo o novou odbavovací halu. Provozovatelé sice terminál 2 dokončili už v létě 2020, kvůli pandemii koronaviru ho však tehdy neuvedli do provozu. Celé letiště přitom mělo původně fungovat už v roce 2011, stavbu ale provázely velké problémy, kvůli kterým se jí přezdívalo "prokletá".
 

Právě se děje

Další zprávy