Aerosalon ukázal trendy v letectví: Na palubách bude nižší tlak, obří dolet změní trh

Michael Bouška Reuters Michael Bouška, Reuters
19. 6. 2019 9:52
Na právě probíhajícím leteckém veletrhu v Paříži se každoročně představují novinky, které napoví, jak bude vypadat letecký byznys v příštích letech. Evropský výrobce letadel Airbus ukázal své nové letadlo. To vychází z menšího typu A321, ale zároveň dokáže doletět bez problému i za oceán. Očekává se, že by mohlo změnit standardy cestování a globálně propojit i menší města. Jeho americký rival Boeing nové letadlo neukázal, naopak se omluvil za problémy s letadly 737 MAX. Získal na ně však první novou objednávku po zákazu provozu. Podívejte se na největší zajímavosti z veletrhu.
Foto: Boeing

Boeing po dlouhé době získal objednávku na 737 MAX

Letecká společnost Boeing čelí problémům s letadly 737 Max, které mají po dvou leteckých nehodách zakázáno po celém světě létat. Nová letadla si od Boeingu dlouhou dobu nikdo neobjednal.

Na aerosalonu v Paříži získal Boeing od tragické nehody první objednávku na svůj nejnovější letoun. Společnost IAG Group, pod kterou patří například British Airways, Iberia nebo Vueling, podepsala záměr koupit od Boeingu 200 letadel tohoto typu. Skupina zatím neuvedla konkrétní informace, nicméně lze očekávat, že letadla rozdělí mezi své nízkonákladové společnosti Level a Vueling.

 

Právě se děje

Další zprávy