Pomozte nám s kufry. Aerolinky Qantas vyzvaly své vedení k práci na letištích

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
8. 8. 2022 11:51
Australská letecká společnost Qantas kvůli akutnímu nedostatku zaměstnanců vyzvala své vedoucí pracovníky, aby dočasně vypomáhali při odbavování zavazadel na letištích. Informoval o tom server BBC s odvoláním na e-mail provozního ředitele podniku Colina Hughese.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Výpomoc by měla zahrnovat nakládání a vykládání zavazadel i dopravu zavazadel vozidly po letištích, uvedla agentura Bloomberg.

Hughes chce z řad vedoucích pracovníků získat nejméně stovku dobrovolníků, kteří by tyto práce po tři měsíce vykonávali na letištích v Sydney a Melbourne.

Vedoucí pracovníci by měli tyto práce vykonávat tři až pět dnů týdně, a to ve čtyřhodinových, nebo šestihodinových směnách. Firma ve výzvě upozornila, že zájemci musejí být schopni manipulovat se zavazadly o hmotnosti až 32 kilogramů.

Letecké společnosti po celém světě v době pandemie covidu-19 propouštěly své zaměstnance kvůli útlumu poptávky. Nyní poptávka oživuje a aerolinky mají problémy se zajištěním dostatku personálu. To v posledních měsících spolu s řadou stávek komplikuje provoz také na evropských letištích.

 

Právě se děje

Další zprávy