Hlaste spotřebu toaletního papíru, rozkázal Aeroflot svým posádkám. Firma musí šetřit

Ekonomika Ekonomika
9. 6. 2022 12:44
Palubní posádky ruské státní letecké společnosti Aeroflot dostaly za úkol po každém letu kontrolovat spotřebu toaletních papírů, ubrousků a papírových ručníků. S odvoláním na telegramový kanál Baza o tom informoval portál Aerotime.aero.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock.com

Z dokumentu, který se objevil na komunikační platformě Telegram, například vyplývá, že zaměstnanci mohou dát nové role papíru na toalety až poté, co se vypotřebují veškeré předchozí. Po přistání také musí nepoužité papírové výrobky sečíst, zapečetit do krabice s označením letu a box odevzdat.

Nařízení se zatím testuje u letů do Turecka, které je jednou z mála destinací, kam můžou ruští dopravci momentálně létat. V Evropské unii a dalších státech Západu podléhá ruská letecká doprava sankcím přijatým po agresi na Ukrajině.

V dalších zemích pak hrozí Aeroflotu nebezpečí zabavení letadel ze strany leasingových společností, kterým Rusko odcizilo pronajatá letadla a přepsalo je na místní registraci. Naposledy se tak stalo na několik dní na Srí Lance, letadlo bylo uvolněno až po silném diplomatickém tlaku Kremlu.

V případě úsporných opatření týkajících se nedostatku toaletních potřeb chce Aeroflot zjistit, zda zpřísněná evidence povede k snížení spotřeby uvedených výrobků. Podle telegramového účtu Baza ruské aerolinky dosud nikdy dříve spotřebu toaletního papíru nekontrolovaly. 

Aeroflot také v interní zprávě upozorňuje zaměstnance, že dokument ohledně nového nařízení nemají nikde šířit a jeho zveřejnění je protizákonné. 

Opatření může naznačovat, že se Aeroflot potýká s finančními problémy kvůli sankcím, které Západ uvalil na Rusko, včetně zmíněného zákazu provozu v řadě destinací. Na sankčním seznamu Evropské unie figuruje mimo jiné i šéf těchto aerolinek. 

 

Právě se děje

Další zprávy