Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Docházkový systém pomáhá úklidovým firmám nebo správcům budov

T-Mobile
29. 10. 2019 6:00
V mnoha oborech je nutné kontrolovat, zda byla určitá osoba na konkrétním místě v přesně stanovenou dobu. Pokud patří i provoz vaší firmy k těm, kde je potřeba nepřetržitě monitorovat pohyb osob a měřit, kolik času určitá činnost zabere, můžete sáhnout po chytrém řešení autonomního docházkového systému od T-Mobile.
Foto: T-Mobile

Výrobní podniky, stavby, rozsáhlé provozní prostory, soukromé podniky, ale i školy, nemocnice nebo státní instituce. Všude tam probíhají soustavné bezpečnostní kontroly, ostraha objektu, technické revize, pravidelná údržba a úklidové práce. Běžným řešením sledování těchto procesů bývá notýsek nebo podpisový arch na zdi. Takový systém kontroly ovšem neposkytuje okamžitou informaci a ověření probíhá až ex post. A nastane-li potíž, odhalíte ji až v okamžiku, kdy může být pozdě.

Docházkový systém přitom může fungovat zcela efektivně a přitom velmi jednoduše. Běžným a velmi rozšířeným způsobem identifikace jsou dnes RFID čtečky. Po přiložení karty ke čtečce se unikátní signál přenese do aplikace, kde se zpracuje. Firma tak získá okamžitě přesný údaj o tom, kdo se kde právě nachází. RFID čtečka je kromě příchodového a odchodového tlačítka vybavena i tlačítky, kterými lze přiřadit volitelné funkce a ty pak kontrolovat. Výhradním dodavatelem celého řešení autonomního docházkového systému je společnost T-Mobile.

Jeho velkou předností je jednoduchost instalace a obsluhy. Nepotřebujete k tomu asistenci profesionální firmy a používání snadno nastavíte přesně podle svých potřeb. Monitorovací zařízení nemusíte připojovat k internetu či lokální LAN síti, stejně jako do elektrické sítě.

RFID čtečka je napájena baterií s životností několik let a využívá pro komunikaci síť pro internet věcí Sigfox. Tato digitální síť zajišťuje bezpečný přenos malého množství dat na velké vzdálenosti s minimálními nároky na energii a využívají ji jak soukromé firmy, tak i chytrá města a orgány státní správy. Technologickým partnerem Sigfoxu na budování a správě IoT sítě je T-Mobile, který poskytuje svoji infrastrukturu pro umístění základnových stanic. Tato zařízení zajišťují datový přenos mezi koncovým uživatelem a centrálním spojovacím systémem.

Výhody docházkového systému:

  • Dlouhodobá výdrž baterie: RFID čtečka vydrží až 4 roky bez výměny baterií.
  • Jednoduchá instalace: RFID čtečka se nemusí propojovat pomocí kabelů ani napojovat k lokální wi-fi síti nebo k napájení.
  • Není potřeba odborná instalace.
  • Jednoduchý ovládací systém: Aplikační server zjednoduší práci uživateli. Systém dokáže spravovat téměř kdokoliv.
  • Uživatelsky přívětivé: Identifikace pomocí dvou nebo čtyř tlačítek a RFID tagu (karta nebo klíčenka) či NFC telefonu.
  • Indikace provozních stavů akusticky i pomocí LED diod.

Více informací na www.t-mobile.cz/podnikatele-firmy/iot

 

Právě se děje

Další zprávy