Dubaj představila plány obřího obchodního domu za čtyřicet miliard. Podívejte se, co nabídne

on on
26. 8. 2018 13:24
V Dubaji plánují největší obchodní centrum na světě. Díky technologiím má na nákupy přivést i mladší generace. Podívejte se, jak bude vypadat.
V Dubaji vznikne největší a nejmodernější obchodní centrum na světě | Video: EmaarDubai

Dubaj - Poblíž zátoky Dubai Creek v nejlidnatějším městě Spojených arabských emirátů vznikne největší a nejmodernější obchodní centrum na světě. Na ploše zhruba stovky fotbalových hřišť mimo jiné nalezneme také největší čínskou čtvrť na Blízkém východě.

Obchodní centrum v srdci tamního přístavu bude cílit na zákazníky především díky technologiím. Vedle 3D projekce slibuje například nákup zboží pomocí mobilního telefonu a dovážku pomocí dronů. Technologie mají za cíl přilákat do obchodního domu mladší generace.

Vizualizace nového nákupního centra Dubai Square.
Vizualizace nového nákupního centra Dubai Square. | Foto: Emaar Properties / Bm.com

"Dubajské náměstí posouvá hranice moderního maloobchodu a trávení volného času díky využití moderních technologií," řekl CNN mluvčí Emaar Properties, která stojí za budováním přístavu v zátoce Dubai Creek. "Místo je navrženo pro novou éru zákazníků, kteří jsou zvyklí na moderní technologie," dodala.

Stavba je inspirována známými nákupními destinacemi a nabízí plynulé propojení vnějších a vnitřních prostranství. Obchodní centrum vyjde na zhruba dvě miliardy dolarů (44 miliard korun).

 

Právě se děje

Další zprávy