Další náhrada za Rusy. Do Karlových Varů začne létat linka z Izraele

ČTK ČTK
14. 12. 2016 12:50
Po lince do Düsseldorfu jde o další linku, která by po výrazném úbytku ruské klientely měla získat pro Karlovy Vary nové lázeňské hosty.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Filip Harzer

Karlovy Vary - Do Karlových Varů začne od června příštího roku létat pravidelná linka z izraelského Tel Avivu. Po dohodě o lince do Düsseldorfu jde o další linku, která by po výrazném úbytku ruské klientely měla získat pro Karlovy Vary nové lázeňské hosty. Novinářům to dnes řekl primátor města Petr Kulhánek (KOA).

"Linka bude létat od června do poloviny září, vždy jednou týdně v úterý. Zajišťovat ji bude Boeing 737 o kapacitě 183 míst. Celkem by tak za sezonu mohlo do Karlových Varů přijet přes 2000 lázeňských hostů z Izraele," popsal Kulhánek.

Izraelští lázeňští hosté přitom patří mezi ty s nejdelšími pobyty. Zatímco průměrná dobu pobytu zahraničního lázeňského hosta je podle Kulhánka v Karlových Varech sedm dní, Izraelci zde tráví průměrně 12 dní. V délce pobytu jsou tak hned za hosty z Ruska a rusky mluvících zemí

Ačkoli úbytek ruské klientely nahradily karlovarské hotely hosty z Německa nebo z Česka, tito hosté co do délky pobytu ruským klientů konkurovat nemohou. Delší pobyt znamená většinou i více utracených peněz a pro lázeňské domy zase nižší náklady.

Podle primátora je přitom už nyní velká část kapacity nové linky zarezervovaná. Dává to tak naději, že by se linka mohla nejen udržet, ale možná za rok i rozšířit.

Na zavedení linky se podílely Karlovy Vary, Karlovarský kraj a Letiště Karlovy Vary, které patří kraji. Finanční záruku linky poskytne sdružení pro podporu nových linek, do něhož přispívají město i kraj, Karlovy Vary letos dvěma miliony korun. Pokud však linka bude úspěšná, nebude třeba zálohu vyplatit.

 

Právě se děje

Další zprávy