Do Česka míří maďarský start-up. V Praze nabídne stovku sdílených elektromobilů

ČTK ČTK
29. 8. 2019 10:05
V Česku začne na podzim nabízet sdílení aut maďarská firma GreenGo. Do Prahy přiveze 100 elektromobilů Volkswagen e-up.
Auta z divize GreenGo.
Auta z divize GreenGo. | Foto: GreenGo

GreenGo funguje v Budapešti od roku 2016 a je první společností, která ve střední a východní Evropě vybavila svou flotilu čistě elektrickými vozy. Přes rostoucí konkurenci na tamějším trhu si stále drží přední pozici v poskytování e-carsharingových služeb. Současná flotila elektrických aut čítá 300 e-upů.

"Po upevnění pozice na maďarském trhu a zajištění funkčního provozu služby v Budapešti chceme expandovat dále do středoevropského regionu. Praha nabízí skvělé obchodní příležitosti. Obě velkoměsta mají nejen podobnou rozlohu, ale především velmi blízkou kulturu sdílené ekonomiky a sdílení aut," uvedl generální ředitel Bálint Michaletzsky.

Na projektu nové pražské e-carsharingové služby spolupracuje také společnost Siemens, jejíž rychlonabíjecí stanice bude GreenGo využívat. První testovací vozy se v Praze objeví již v příštích týdnech.

Na jaře začala v Praze nabízet sdílená auta italská Společnost Anytime, která vsadila na hybridní Toyoty Yaris. V Česku podnikají ve sdílení aut s vlastním vozovým parkem dále například firmy Car4Way, Autonapůl a Ajo.cz. Celkově je v tuzemsku přes 700 sdílených aut.

 

Právě se děje

Další zprávy