Dividenda u akcií O2 bude větší než před rokem. Vedení firmy navrhuje 16 korun

ČTK ČTK
10. 3. 2016 17:17
Rozhodovat o ní bude valná hromada svolaná na 19. dubna. Celkem O2 vyplatí 4,96 miliardy korun. Na majoritního akcionáře, skupinu PPF, z toho připadne 4,2 miliardy korun.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Economia

Praha - Představenstvo mobilního operátora O2 schválilo návrh dividendy 16 korun na akcii před zdaněním. Rozhodovat o ní bude valná hromada svolaná na 19. dubna.

Celkem O2 vyplatí 4,96 miliardy korun. Firma to dnes oznámila na svém webu pro investory. V loňském roce vyplácela firma 13 korun na akcii.

Zdroj pro výplatu dividendy tvoří nekonsolidovaný zisk za rok 2015 a část nerozděleného zisku minulých let. Navrhované datum splatnosti dividendy je 19. května s rozhodným dnem pro uplatnění tohoto práva k 19. dubnu.

Investiční skupina PPF, která v O2 drží majoritu kolem 84 procent, by na dividendách mohla získat téměř 4,2 miliardy korun před zdaněním.

PPF dnes popřela spekulace médií, že vyjednává o prodeji firmy s čínskými investory. Podle mluvčího PPF Radka Stavěla to není pravda a může jít o snahu manipulovat s kurzem akcií O2.

 

Právě se děje

Další zprávy