Disney uzavře nejméně 60 obchodů v Severní Americe. Zaměří se na prodej přes internet

ČTK ČTK
4. 3. 2021 9:21
Americká filmová a zábavní společnost Walt Disney uzavře letos nejméně 60 svých obchodů v Severní Americe. To je zhruba 20 procent všech obchodů, které má firma po celém světě. Disney se chce nadále více zaměřovat na prodej přes internet, stojí ve středečním sdělení firmy. Jaký dopad to bude mít na zaměstnanost, podnik neuvedl.
Disney World ve státě Florida, USA. Snímek z července 2020.
Disney World ve státě Florida, USA. Snímek z července 2020. | Foto: Reuters

Disney rovněž zvažuje uzavření většího počtu obchodů v Evropě. Obchodů v Japonsku a v Číně se změny dotknout nemají. Podnik v současnosti provozuje po celém světě zhruba 300 značkových obchodů.

Spotřebitelé stále více upřednostňují nákupy přes internet před fyzickou návštěvou kamenných obchodů. Tyto změny urychlila i globální koronavirová pandemie, která lidi donutila zůstat doma.

V posledních letech Disney rozšířil své obchody uvnitř maloobchodních společností, jako je Target v USA či Alshaya Group na Blízkém východě. Tyto provozovny budou nadále fungovat, stejně jako obchody uvnitř zábavních parků Disney, uvedla agentura Reuters.

V příštím roce Disney plánuje změnu své obchodní aplikace shopDisney a internetových stránek. Chce nabídnout mnohem širší výběr a zahrnout do nabídky produkty od všech značek - Disney, Pixar, Marvel a Star Wars. Nově bude k dispozici také oblečení pro dospělé, sběratelské předměty a zboží vzniklé ve spolupráci s umělci či domácí potřeby.

Loni v listopadu firma spustila internetové obchody v Austrálii, na Novém Zélandu a v Indii.

 

Právě se děje

Další zprávy