Díla za miliony korun se budou dražit on-line. Podívejte se na největší favority

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková - za podpory: logo Kodl
21. 11. 2020 16:54
Obdivovatelé výtvarného umění i zájemci o investice do vzácných děl budou letos jednu z nejvýznamnějších aukcí roku sledovat zřejmě přes obrazovku. Z pražského Žofína ji bude on-line přenášet Galerie Kodl, která má v nabídce opět řadu zajímavých "kousků". Podívejte se na ty nejvzácnější.
Theodor Pištěk: Adieu, Guy Moll
Theodor Pištěk: Adieu, Guy Moll | Foto: Galerie KODL

Výjimečné Adieu

Současnou výtvarnou scénu prezentuje celá řada zvučných jmen napříč generacemi. Nepřehlédnutelné je bezesporu velkoformátové plátno "Adieu, Guy Moll" z let 1992-2017 představující vrcholnou polohu tvorby dnes již legendárního Theodora Pištěka.

Dílo s vyvolávací cenou patnáct milionů korun lze považovat za jedno z autorových nejvýznamnějších děl, které se na trhu objevilo, kterému i sám Pištěk v rámci celé své tvorby přisuzuje osobní, velmi výjimečnou pozici.

  • Odhadní cena tohoto díla je mezi 20 až 25 miliony korun. 

V rámci dobročinné aukce pro Centrum Paraple se budou dražit díla, která darovali samotní umělci nebo klienti galerie. "Zájemci o charitativní aukci se mohou těšit na vynikající umělecká díla od Ivany Štenclové, Patrika Hábla, Jana Kalába, Rudolfa Burdy, Magdaleny Jetelové, Pasty Onera, Jaroslava Róny a na trojici obrazů od Karla Gotta," dodává Terezie Kaslová. 

 

Právě se děje

Další zprávy