Definitivní konec Uberu v Německu. Tamní soud zpřísnil zákaz alternativní taxislužby

ČTK ČTK
19. 12. 2019 15:36
Německý soud ve čtvrtek zakázal americké alternativní taxislužbě Uber její činnost v Německu. Uber v Německu působí výhradně formou spolupráce s půjčovnami automobilů a jejich profesionálními řidiči. Podle rozhodnutí soudu však nemá pro tuto činnost potřebnou licenci.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Spolupráci s řidiči, kteří používají vlastní vozy, soud firmě zakázal už v roce 2015, uvedla agentura Reuters. Uber se proti čtvrtečnímu rozhodnutí soudu může odvolat.

"Verdikt soud vyhodnotíme a pak rozhodneme o dalších krocích, které zajistí, aby naše služby v Německu pokračovaly," uvedla firma. Uber působí v sedmi německých městech včetně Frankfurtu, Berlína a Mnichova.

Soud dal svým rozhodnutím zapravdu žalobě svazu německých taxislužeb Taxi Deutschland. Podle zdroje agentury Reuters nyní společnost Uber hodlá změnit způsob, jakým v Německu podniká.

Rozhodnutí německého soudu je další ranou pro firmu Uber, které minulý měsíc odmítlo obnovit provozní licenci město Londýn. Kvůli odporu ze strany provozovatelů tradičních taxislužeb čelí Uber regulačním a právním překážkám po celém světě. S problémy se potýká i v České republice, kde proti němu taxikáři opakovaně protestovali.

 

Právě se děje

Další zprávy