Živě: Poslanci schválili daňový balíček. Zvýší slevy na děti, mění paušály, výjimky z EET neprošly

Živě
Vláda prosadila několik daňových změn. Jednání jsme sledovali v online reportáži.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: ČTK
Živě
Aktualizovat reportáž
13:00

Náš online přenos končí, děkujeme za pozornost. Na odpoledne připravujeme praktický přehled schválených změn.

12:55

"Jsem spokojený částečně," říká ministr financí Andrej Babiš. "Důležité je, že jsme prosadili slevu pro pracující rodiče na druhé a třetí dítě. Návrhy opozice byly rozpočtově neodpovědné. Není možné přijít a navrhnout snížení daně o 54 miliard korun, to by rozpočet úplně rozložilo," dodává.

12:52

Lidovci už to mají i s obrázkem.

12:45

Dnešní hlasování využijí vládní i opoziční strany v předvolební kampani.

12:38

Schválenou novelu ještě musí projednat Senát a podepsat prezident. Účinná má být od 1. dubna. Vyšší slevy na děti půjde uplatnit už od 1. ledna 2016 - ve výplatě za první měsíce roku se u zaměstnanců projeví až zpětně (v ročním zúčtování daně prostřednictvím zaměstnavatele nebo v daňovém přiznání podávaném na začátku roku 2018).

12:36

"Beru to jako dobrý konečný kompromis, i když neprošly některé naše pozměňovací návrhy. Navýšení slev na děti přinese rodinám ročně dohromady 5,5 miliardy korun," hodnotí dnešní hlasování místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Opozice lidovcům vyčetla, že nejdříve schválili EET pro všechny, a teprve nyní chtějí prosadit výjimky.

12:20

Kromě vládní koalice hlasovali pro novelu i poslanci z klubu Úsvitu a komunisté. Proti byli zástupci TOP 09 a ODS. Podle oficiálního záznamu podpořili zákon i Věra Kovářová a Petr Gazdík z klubu TOP 09 a Starostů - později ale uvedli, že hlasovali proti předloze.

Závěrečné hlasování o daňovém balíčku
Závěrečné hlasování o daňovém balíčku | Foto: PSP
12:15

Pro daňový balíček hlasovalo 128 poslanců, proti bylo 36.

12:12

Šéf opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek a předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura kritizují vládu. Podle nich nevyužila možnost snížit daně nebo ulevit drobným podnikatelům. Ministr financí Andrej Babiš už ale dříve řekl, že vláda předloží vlastní daňové návrhy - prostor pro snižování daní tady je.

12:11

Do druhé fáze EET, která začne 1. března, se zapojí všichni obchodníci podle původního plánu. Výjimky pro e-shopy a nejmenší podnikatele neprošly.

12:10

Z návrhů, s nimiž přišel Babiš dodatečně, uspěla změna výdajových paušálů pro OSVČ. Limit příjmů se snižuje na polovinu, ale současně se vrátí slevy na dítě a na manžela. Výše paušálů se nemění.

12:07

Schválili především původní návrh, jak jej do sněmovny poslala vláda loni v červenci. Obsahuje hlavně vyšší daňovou slevu na děti, omezení takzvaného daňového bonusu nebo novou srážkovou daň pro příjmy ze zaměstnání do 2500 korun měsíčně. Součástí je také množství „legislativně-technických“ upřesnění nebo některé změny pro firmy. Z původního balíčku neprošlo jen zpřísnění pravidel pro předčasný výběr dětského spoření na důchod.

12:03

Poslanci schválili daňový balíček jako celek.

12:00

Neuspěli ani lidovci, kteří prosazovali výjimku z EET ještě ve větším rozsahu než Babiš. Chtěli zrušit EET pro farmářské trhy, podnikatele s paušální daní a také pro všechny živnostníky s ročním obratem do 414 tisíc. Ti podle místopředsedy strany a ministra zemědělství Mariana Jurečky nemají k zatajování tržeb žádné důvody, protože po odečtu nákladů a dalších odpočtů neplatí žádné daně, a evidence tržeb tedy státu v tomto případě nic nevynese. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek uvažuje dokonce o zrušení třetí a čtvrté fáze EET - systém by se tedy netýkal řemeslníků a zbylých živnostníků.

11:57

Podle očekávání neprošel ani opoziční návrh na úplné zrušení EET.

11:56

Poslanci neschválili ani další pozměňovací návrhy, podle nichž by se EET nevztahovala na všechny platby kartou.

11:53

Babišem navrhované výjimky z EET neprošly.  Jedna se měla týkat e-shopů při online platbě kartou. Druhá pak podnikatelů s ročními tržbami menšími než 250 tisíc korun, pokud se dohodnou s finančním úřadem na paušální částce daně.

11:50

Opozice podle očekávání neuspěla s návrhem na snížení sazeb DPH. ODS a TOP 09 chtěly, aby se nejvyšší sazba daně z přidané hodnoty snížila z 21 na 19 procent a prostřední, patnáctiprocentní sazba DPH by se zrušila. Zůstala by pouze jedna nižší sazba 10 procent. "Nemuseli bychom se na každé schůzi handrkovat, které zboží má spadat do které sazby," uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

11:46

Pravidla pro dětské spoření na důchod se zřejmě nezpřísní. Prošel totiž návrh poslance Jaroslava Zavadila (ČSSD) na zrušení jednoho z bodů původního Babišova balíčku.

U novinky, která funguje teprve od roku 2016, chtělo ministerstvo financí omezit možnosti předčasného výběru peněz v momentě, kdy dítě dosáhne plnoletosti. Zatímco dnes lze v 18 letech dítěte vybrat 30 procent naspořených peněz bez sankce, nově by se měl takový výběr penalizovat. Kdo by peníze vybral, musel by do budoucna danit případné příspěvky od zaměstnavatele. Přišel by tak o 15 procent (sazba daně z příjmů) z nich.

Podle některých poslanců je ale zpřísnění vůči lidem nefér. Stát chce měnit podmínky hned po roce fungování této novinky, která přitom pomohla oživit zájem o takzvaný třetí pilíř (penzijní připojištění).

11:42

Opoziční ODS a TOP 09 neuspěly se zrušením takzvané solidární daně. Tu zavedla vláda Petra Nečase pro lidi, kteří si vydělají více než čtyřnásobek průměrné mzdy. Mělo jít o dočasné tříleté opatření, naposledy mělo platit pro příjmy za rok 2015. Přímo do zákona se ale toto časové omezení tehdy nedostalo. Současná koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL chtěla místo solidární přirážky zavést progresivní sazbu daně, výsledné zdanění by tak bylo zhruba stejné. Nakonec ale vláda ponechala současný stav.

11:40

Poslanci neschválili snížení hranice pro vrácení DPH, která se týká cizinců ze zemí mimo Evropskou unii. Dosud mohou žádat o vrácení DPH, když v Česku nakoupí nad 2000 korun, podle neschváleného návrhu mělo jít o 1500 korun. Snížení limitu prosazovaly firmy působící v cestovním ruchu. Ministerstvo financí bylo proti.

11:38

Rozšíření paušální daně zatím nemá vliv na případnou výjimku z EET - o tom ještě poslanci budou hlasovat.

11:38

Prošlo i rozšíření takzvané paušální daně. Navzdory podobnému názvu jde o něco jiného než výdajové paušály. Je to vlastně dohoda podnikatele s finančním úřadem na výši daně. K ní dospějí na základě předchozích a očekávaných příjmů. Minimální daň stanovená paušální částkou činí – i po snížení o slevy – nejméně 600 korun. Podnikatel pak ale nemusí odevzdávat daňové přiznání.

Dosud mohli o paušální daň žádat jen podnikatelé, kteří nemají zaměstnance a jejich příjmy pocházejí jen z podnikatelské činnosti. Ministerstvo ji chce rozšířit i pro podnikatele, kteří mají zaměstnance nebo mají i příjmy ze zaměstnání. Maximální limit příjmů - pět milionů korun za rok - se nemění. Poslanci návrh schválili.

11:33

Prošly změny týkající se výdajových paušálů pro OSVČ. Ministerstvo financí navrhlo, aby si podnikatelé, kteří používají paušály, by si opět mohli odečítat z daní také slevy na děti a na manželku či manžela. Tuto možnost jim – kromě přivýdělků – sebrala předchozí vláda ODS, TOP 09 a LIDEM.

Návrat slev ale nebude jen tak. Současně má totiž dojít ke snížení limitu pro využití výdajových paušálů. Zatímco dosud je lze využít pro příjmy nepřesahující dva miliony korun ročně, nově by to měla být jen polovina. Změny ohledně samotné výše paušálů se zatím neplánují.

11:31

Poslanci začínají hlasovat o pozměňovacích návrzích.

11:02

Na hlasování opět nedošlo. Tentokrát požádal o přestávku poslanecký klub ČSSD. Jednání je přerušeno na půl hodiny.

10:52

Jednání začíná. Po rozpravě, která skončila už ve středu, teď budou poslanci rovnou hlasovat. Ve hře jsou desítky pozměňovacích návrhů.

10:48

"Pokud jde o EET, žádný z návrhů vládní koalice nepodpoříme, jde o předvolební populismus," řekl před jednáním šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Opozice chce celou evidenci tržeb zrušit. Prosazuje také snížení DPH.

10:38

Ani dnes ale poslanci nespěchají. Klub ANO prosadil patnáctiminutovou přestávku. Standardně lze přitom přijímat zákony jen do 14. hodiny, pokud si poslanci neprosadí výjimku. Daňové změny měly platit už od letošního 1. ledna. Na rozhodnutí čekají také podnikatelé, kteří se od 1. března mají zapojit do druhé fáze EET.

10:33

Ministr Babiš (ANO) přidal k původnímu návrhu dva vlastní doplňky. Jeden se týká výjimek z elektronické evidence tržeb (EET), druhý pak návratu slev na dítě a manžela pro OSVČ při současném snížení limitu pro výdajové paušály. Zatímco koaliční lidovci chtějí prosadit ještě výraznější výjimky z EET, sociální demokraté odmítají chaotické změny na poslední chvíli a drží se původní Babišovy myšlenky, podle níž měla být EET téměř pro všechny. Výjimky tak pravděpodobně neprojdou.

10:30

Je pátek 13. ledna a poslanci se za pár minut mají vrátit k „daňovému balíčku“. Zřejmě schválí jen původní návrh, jak jej do sněmovny poslala vláda loni v červenci. Obsahuje hlavně vyšší daňovou slevu na děti, omezení takzvaného daňového bonusu, zpřísnění pravidel pro předčasný výběr dětského spoření na důchod a novou srážkovou daň pro příjmy ze zaměstnání do 2500 korun měsíčně. Součástí je také množství „legislativně-technických“ upřesnění nebo některé změny pro firmy.

15:08

Poslanci pokračují ve středečním jednání, ale k daňovému balíčku už se nevrátili. Na programu jsou první čtení dalších zákonů. K daním by se měli vrátit v pátek dopoledne, kdy také budeme pokračovat v našem online přenosu.

14:20

Poslanci před přestávkou dokončili rozpravu, k hlasování se ale nedostali, protože měli na programu pevně zařazené jiné body. Předseda rozpočtového výboru a zpravodaj k předloze Václav Votava sdělil ČTK, že hlasovat se bude pravděpodobně až v pátek, kdy je podle jednacího řádu nejbližší čas určený pro schvalování zákonů.

13:55

Připomeňme, že do první fáze EET se od prosince roku 2016 zapojilo kolem 40 tisíc podnikatelů a firem ve stravovacích a ubytovacích službách. Od března 2017 se mají přidat prakticky všichni obchodníci - kolem 250 tisíc subjektů.

13:50

Ještě větší výjimky z EET než Babiš navrhují lidovci, nejmenší koaliční strana. Chtějí zrušit EET pro farmářské trhy, podnikatele s paušální daní a také pro všechny živnostníky s ročním obratem do 414 tisíc. Ti podle místopředsedy strany a ministra zemědělství Mariana Jurečky nemají k zatajování tržeb žádné důvody, protože po odečtu nákladů a dalších odpočtů neplatí žádné daně, a evidence tržeb tedy státu v tomto případě nic nevynese. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek teď uvažuje dokonce o zrušení třetí a čtvrté fáze EET - systém by se tedy netýkal řemeslníků a zbylých živnostníků.

13:35

Poslanci přerušili jednání do 15. hodiny.

13:30

Ještě před prosincovým startem první fáze EET odmítl další možné výjimky premiér Bohuslav Sobotka.

13:17

Na 13:15 mají poslanci napevno zařazeny volební body, projednávání daňového balíčku proto přerušili. Nyní se bude volit například nový místopředseda Poslanecké sněmovny, členové kontrolní rady Grantové agentury, dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení nebo dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny.

13:15

Balíček má upravit také daňové zvýhodnění u dětského spoření na důchod. U novinky, která funguje teprve od roku 2016, chce ministerstvo financí omezit možnosti předčasného výběru peněz v momentě, kdy dítě dosáhne plnoletosti. Zatímco dnes lze v 18 letech dítěte vybrat 30 procent naspořených peněz bez sankce, nově by se měl takový výběr penalizovat. Kdo by peníze vybral, musel by do budoucna danit případné příspěvky od zaměstnavatele. Přišel by tak o 15 procent (sazba daně z příjmů) z nich.

Poslanec Jaroslav Zavadil (ČSSD) ale namítá, že zpřísnění je vůči lidem nefér. Nechce měnit podmínky hned po roce fungování této novinky, když pomohla oživit zájem o takzvaný třetí pilíř (penzijní připojištění).

13:10

Babiš chce na poslední chvíli prosadit výjimku z EET také pro e-shopy při online platbě kartou. Opoziční ODS připomíná, že evidence tržeb se měla týkat hlavně hotovostních plateb, a chce tuto výjimku rozšířit pro všechny platby kartou.

13:05

Vladimír Vilímec (ODS) připomíná, že balíček mimo jiné zvyšuje maximální částku místního poplatku, který mohou stanovit obce za povolení k vjezdu do jinak zakázaných oblastí, z 20 na 200 korun za den.
"Neměli bychom tak dramaticky zvyšovat daňové zatížení. Hlavně pro osoby, které v té obci sice bydlí, ale nemají tam trvalé bydliště," zdůrazňuje. Podle jeho zjištění navíc Svaz měst a obcí tak dramatické zvýšení ani nepožadoval.

13:00

Kristýna Zelienková (nezařazená, dříve ANO) v zásadě obhajuje rozšíření paušální daně. I kdyby drobný podnikatel zaplatil na dani 10 tisíc korun ročně, vyjde ho to levněji než si pořizovat EET, tvrdí.

12:48

Ivan Pilný (ANO), předseda hospodářského výboru sněmovny: Ekonomice se daří a prostor pro snižování daní tady určitě je. Je ale potřeba ho uvážit, protože podnikatelské prostředí potřebuje stabilitu a udržitelnost. Abychom za rok, až přijde jiný ekonomický cyklus, znovu neměnili sazby, protože rozpočet potřebuje víc peněz. Trend je správný, ale návrh teď nevyřešíme během jedné diskuse, říká.

Podobně v předchozích dnech hovořil také Babiš. Prostor pro snižování daní tu je, ale případné změny chce pečlivě připravit a podat formou vládního návrhu.

12:45

ODS chce, stejně jako TOP 09, zrušit také takzvanou solidární přirážku k dani z příjmů fyzických osob. Tu zavedla vláda vedená Petrem Nečasem jako dočasné úsporné opatření. Dočasnost ale nebyla zmíněna přímo v zákoně, takže přirážka automaticky neskončila. Sobotkova vláda ji původně chtěla nahradit klasickou progresivní sazbou daně, nakonec ale ponechala dosavadní stav. Výsledek by totiž byl zhruba stejný.

12:39

Šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura obhajuje opoziční návrh na snížení sazeb DPH. Základní sazba by klesla z 21 na 19 procent, kromě toho by existovala opět pouze jediná snížená sazba ve výši 10 procent.

12:35

Babiš představuje svůj pozměňovací návrh týkající se výjimky z EET - přestože zdůrazňuje, že ve skutečnosti nejde o výjimku. Ministerstvo financí chce podnikatelům výrazně rozšířit možnost platit takzvanou paušální daň. Jde vlastně o dohodu podnikatele s finančním úřadem na výši daně. K ní dospějí na základě předchozích a očekávaných příjmů. Minimální daň stanovená paušální částkou činí – i po snížení o slevy – nejméně 600 korun. Podnikatel pak ale nemusí odevzdávat daňové přiznání - a pokud by neměl roční tržby přes 250 tisíc korun, nemusela by se ho týkat ani EET.

Dosud mohou o paušální daň žádat jen podnikatelé, kteří nemají zaměstnance a jejich příjmy pocházejí jen z podnikatelské činnosti (s maximálním limitem pět milionů korun ročně). Ministerstvo ji chce rozšířit i pro podnikatele, kteří mají zaměstnance nebo mají i příjmy ze zaměstnání.

12:28

Jedině pokud budeme společně pracovat pro občany, dokážeme udržet motor české ekonomiky v běhu, zdůrazňuje Babiš. Je lepší pečlivě vybírat daně než dusit občany a firmy jejich zvyšováním. Teprve po pěti minutách projevu zmiňuje Babiš první konkrétní bod z projednávaného návrhu – snížení daní pro rodiče s dětmi. Zmiňuje také EET – právě dnes se v systému čeká stomiliontá účtenka.

12:25

Ministr financí "gratuluje" poslancům k dopolednímu schválení zákona přezdívaného lex Babiš. A chlubí se výsledky státního rozpočtu za loňský rok, který skončil v rekordním přebytku. Zmínil i fakt, že loni bylo na českých silnicích rekordně málo dopravních nehod.

12:22

Projednávání "zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní", právě začíná.

12:15

Také Babiš prý chce snížit DPH, dnešní příležitost ale nevyužije. "Populisticky nezodpovědný návrh by znamenal výpadek v rozpočtu. Představíme vlastní daňovou strategii," řekl Babiš Hospodářským novinám. Ani žádná z dalších vládních stran opoziční návrh nepodpoří.

Opozice chce, aby se nejvyšší sazba daně z přidané hodnoty snížila z 21 na 19 procent a prostřední, patnáctiprocentní sazba DPH by se zrušila. Zůstala by pouze jedna nižší sazba 10 procent. "Nemuseli bychom se na každé schůzi handrkovat, které zboží má spadat do které sazby," uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

12:10

Opozice se dnes pokusí nejen zrušit EET, ale také snížit daně. Předseda opoziční TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek navrhuje snížit DPH a zrušit takzvanou solidární daň pro lidi s nadprůměrnými příjmy.

Právě Kalousek od roku 2013 zvýšil obě tehdejší sazby o jeden procentní bod. Vyšší daň měla financovat důchodovou reformu (druhý pilíř). Poté, co ji současná vláda Bohuslava Sobotky zrušila, už sazby na předchozí úroveň nevrátila. Koalice nicméně zavedla druhou sníženou sazbu DPH na potraviny, knihy či léky.

Solidární daň – také tu během ekonomické krize prosadil Kalousek – měla být jen přechodným úsporným opatřením. Sobotkova vláda ji chtěla nahradit „klasickou“ progresivní daní, tedy vyšší sazbou, změnu ale zatím neprosadila.

12:05

Podle posledních zpráv je ale pravděpodobné, že Babiš své návrhy ohledně EET stáhne. Nechce totiž ohrozit daňový balíček jako celek. Šéfa ANO donutili vycouvat především sociální demokraté. Výjimky naopak podporuje nejmenší koaliční strana KDU-ČSL. A to dokonce ještě velkorysejší, než plánoval Babiš. Lidovci chtějí zrušit EET pro farmářské trhy, podnikatele s paušální daní a také pro všechny živnostníky s ročním obratem do 414 tisíc.

12:00

Největší zmatky vnesl do původně bezproblémového daňového balíčku sám ministr financí Andrej Babiš. Na poslední chvíli před ostrým startem EET, která podle jeho dřívějších vyjádření měla fungovat bez výjimek, totiž začal prosazovat výjimky. Jedna se má týkat e-shopů při online platbě kartou. Druhá pak podnikatelů s ročními tržbami menšími než 250 tisíc korun, pokud se dohodnou s finančním úřadem na paušální částce daně (nejméně 600 korun).

Přístup ministra Babiše zhodnotil loni na podzim komentátor Martin Fendrych.

11:55

Zpřísnit se ale mají pravidla pro daňový bonus. Ten se vyplácí lidem, kteří uplatňují slevu na dítě a dostanou se poté do "záporné daňové povinnosti". Místo aby pak státu platili daň z příjmů, mohou od něj naopak získat peníze navíc. Bonus mohou využít jen lidé, kteří měli v kalendářním roce příjem minimálně ve výši šestinásobku minimální mzdy – pro příjmy za rok 2016 se tato hranice zvyšuje na 59 400 korun, za rok 2017 pak na 66 tisíc.

Novela omezuje okruh příjmů, které se do tohoto limitu počítají. Nově půjde jen o výdělky ze zaměstnání nebo podnikání, už nikoliv o příjmy z nájmu nebo kapitálového majetku. Ministerstvo financí tak chce omezit jejich umělé navyšování – hlavně díky fiktivnímu nájmu se totiž k bonusu dostává více lidí. Protože jde o změnu v „neprospěch poplatníků“, nemůže platit zpětně za už započatý rok. Dotkne se tedy až příjmů za rok 2018.

11:50

Daňová sleva na dítě má znovu stoupnout. Pro první dítě v rodině sice zůstane na 13 404 korunách ročně, ale u druhého dítěte se zvýší o 200 korun měsíčně na 19 404 korun ročně, u třetího a každého dalšího dítěte pak o 300 korun měsíčně na 24 204 korun ročně.

Vyšší sleva měla platit už od ledna, poslanci ji ale nestihli včas schválit. Ve výplatě za první měsíce roku se u zaměstnanců projeví až zpětně (v ročním zúčtování daně prostřednictvím zaměstnavatele nebo v daňovém přiznání podávaném na začátku roku 2018). Podobné změny „ve prospěch poplatníků“ jsou totiž možné i zpětně.

11:40

Projděte si přehled daňových změn roku 2017 tak, jak jsme jej sestavili na jeho začátku. Řada z nich je právě součástí daňového balíčku, který poslanci se zpožděním schvalují. Jiné změny už platí a některé - třeba vyšší úlevy pro dárce krve - se projednají samostatně až v dalších týdnech.

11:35

Opoziční TOP 09 a ODS se pak pokusí zcela zrušit elektronickou evidenci tržeb. Prosazuje také snížení daně z přidané hodnoty a návrat ke dvěma sazbám.

11:30

Důležité jsou i pozměňovací návrhy. Ty paradoxně prosazuje i sám ministr Babiš, autor původního balíčku. Týkají se hlavně výjimek z elektronické evidence tržeb (EET) a návratu slev na dítě a manžela pro OSVČ – při současném snížení limitu pro výdajové paušály.

11:26

Balíček přináší také řadu relativně menších změn pro právnické osoby nebo množství „legislativně-technických“ upřesnění. Kromě toho třeba zvyšuje maximální částku místního poplatku, který mohou stanovit obce za povolení k vjezdu do jinak zakázaných oblastí, z 20 na 200 korun za den.

11:23

Novela je sice jednou z nejrozsáhlejších za poslední roky, nepřináší ale zásadní systémové změny nebo dokonce „daňovou reformu“. Z pohledu běžného člověka obsahuje hlavně vyšší daňovou slevu na děti, omezení takzvaného daňového bonusu, zpřísnění pravidel pro předčasný výběr dětského spoření na důchod a novou srážkovou daň pro příjmy ze zaměstnání do 2500 korun měsíčně.

11:20

Je středa 11. ledna. Poslanci mají dnes v závěrečném čtení schvalovat „daňový balíček“ z dílny ministra financí Andreje Babiše. Vláda ho sice schválila už na začátku července, opět ale nedokázala prosadit jeho projednání v Poslanecké sněmovně do konce loňského roku. Většina změn přitom měla platit právě od 1. ledna 2017.

Petr Kučera Veronika Neprašová Petr Kučera, Veronika Neprašová
Aktualizováno 13. 1. 2017 13:00
 

Právě se děje

Další zprávy