Další problém v Tesle. Zaměstnanec zasáhl do výroby a vynesl citlivá data

ČTK ČTK
19. 6. 2018 9:35
Pracovník měl provést změny v operačním systému Tesly a odeslat nejmenovaným třetím stranám množství velmi citlivých údajů. Jeho přiznanou motivací mělo být upřené povýšení.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Tesla

Palo Alto - Americká automobilka Tesla vyšetřuje sabotáž, které se dopustil jeden pracovník firmy. Nedočkal se povýšení, a tak zásahem do operačního systému zpronevěřil citlivá data. V e-mailu zaměstnancům, který v pondělí zveřejnila americká televize CNBC, to uvedl šéf výrobce elektromobilů Elon Musk.

Celkový rozsah škod zatím podle ředitele firmy, která bojuje se složitým startem svého s napětím očekávaného Modelu 3 určeného pro masový trh, není znám. Nicméně už to, co nejmenovaný zaměstnanec dosud přiznal, je "dost špatné". Oficiální stanovisko společnost nevydala.

Podle Muskova e-mailu pracovník pod falešným uživatelským jménem provedl změny v operačním systému Tesly a odeslal nejmenovaným třetím stranám množství velmi citlivých údajů. Jeho přiznanou motivací mělo být upřené povýšení, firma záležitost ale tento týden prověří do hloubky, aby mohla vyloučit, že neměl komplice zvenčí.

"Jak víte, existuje dlouhý seznam organizací, které chtějí, aby Tesla zanikla," upozornil Musk zaměstnance s poukazem na ropný průmysl a spekulanty z Wall Street, kteří sázejí na propad akcií jeho firmy.

 

Právě se děje

Další zprávy