Další cestovní kancelář hlásí krach, letos je už třetí

ČTK ČTK
Aktualizováno 13. 8. 2014 14:02
Prostějovská cestovní kancelář má v Řecku nyní celkem 120 lidí. Pojištění by mělo na úhradu nákladů stačit.
Snad nás někdo odveze. Ilustrační snímek.
Snad nás někdo odveze. Ilustrační snímek. | Foto: Thinkstock

Praha - Prostějovská cestovní kancelář Hellas - nejen Řecko vyhlásila úpadek. Je třetí zkrachovalou cestovní kanceláří v letošní turistické sezoně. Informaci portálu Invia.cz ČTK potvrdila pojišťovna Generali, u které je kancelář pojištěna proti úpadku.

Podle pojišťovny má společnost v Řecku 120 klientů. Prvních devět turistů by se letecky mělo vrátit ještě během středy. Další klienty nyní kontaktuje asistenční služba.

Cestovní kancelář je s pojišťovnou Generali v kontaktu. Pojišťovna uvedla, že podle informací, které od cestovní kanceláře má, by měl být pojistný limit ve výši 3,9 milionu korun dostatečný pro vypořádání nároků klientů.

Mnoho důvodů pro krach

"Podle informací kanceláře je dnešní návrat devíti turistů plně zajištěn a všichni ostatní klienti dokončí pobyt v řádném termínu. S ohledem na úpadek kanceláře dnes z Ostravy neodletělo devět klientů. Zaplacené zájezdy, jež se neuskuteční, má celkem asi 250 zákazníků. Ti mohou do šesti měsíců uplatnit své nároky u asistenční služby Generali," sdělila ČTK majitelka kanceláře Šárka Trunečková.

"Našim klientům se za nastalou situaci omlouvám. Zapříčinilo ji několik důvodů počínaje situací v naší hlavní destinaci Řecku, nízké ceny zájezdů, oslabení kurzu koruny a v neposlední řadě platební neschopnost našich partnerů," uvedla Trunečková.

Klienty, kteří dosud neodcestovali, kancelář již začala kontaktovat s vysvětlením a podrobnými instrukcemi, jak uplatnit své nároky na odškodnění. Tyto informace budou prý dostupné i na internetových stránkách kanceláře a pojišťovny.

Internetové stránky cestovní kanceláře Hellas - nejen Řecko jsou nadále v provozu. Kancelář se specializovala na pobytové zájezdy do Řecka, Bulharska a poznávací zájezdy po Evropě.

Podle portálu Invia.cz majitelka cestovní kanceláře dříve provozovala CK Hellas Tour, která ukončila svou činnost v roce 2012.

Letos tak zatím skončily celkem tři malé cestovní kanceláře. První byla v květnu CK Conti. Kvůli finančním problémům na sebe podala návrh na insolvenci. Brněnská CK monmare travel skončila v úpadku v červenci.

 

Právě se děje

Další zprávy