CSR Europe má nového národního partnera z Česka

Ekonomika Ekonomika, Martin Dvořák, CSR Fórum
26. 9. 2011 14:40
Platforma Byznys pro společnost se stala národním partnerem CSR Europe, ačkoliv vznikla teprve před rokem a půl.
Foto: Jan Langer

Praha - Platforma Byznys pro společnost se stala novým českým národním partnerem CSR Europe, která se věnuje rozvoji společenské odpovědnosti.

Členství v CSR Europe přinese členům české platformy zahraniční informační servis, možnost zapojit se do mezinárodních projektů nebo informace o měřeních a aktuálních trendech.

Národním partnerem se může stát asociace, která sdružuje odpovědné firmy na národní úrovni a která prokáže, že se věnuje komplexnímu přístupu v oblasti CSR.

"Na přispění ze strany českých firem se v CSR Europe těšíme," říká ředitel evropské organizace Stefan Crets.

Prostřednictvím nového národního partnera se podle něj také posílí iniciativa Enterprise 2020. Ta představuje klíčový program CSR Europe, který firmám přináší vizi a strategický přístup k CSR.

V rámci přijímacího řízení musela platforma Byznys pro společnost prokázat svou historii, kapacitu a schopnost realizovat klíčové aktivity, které napomáhají šířit myšlenku odpovědného podnikání.

Za krátkou existenci zvládla česká platforma mnoho

"Přijetí za Národního partnera CSR Europe je pro nás potvrzením, že se činnost platformy Byznys pro společnost ubírá tím správným směrem - a že jsme za krátkou historii existence potvrdili svojí pozici," říká Pavlína Kalousová z Leadership teamu platformy Byznys pro společnost. 

"Od členství si slibujeme vyšší vliv na agendu CSR na úrovni Evropské unie a zapojení českých firem do celoevropských programů, které pomohou propagovat odpovědné podnikání u nás," doplňuje Kalousová.

Ačkoliv byla česká platforma založená teprve na jaře 2010, za dobu své existence stihla již řadu významných aktivit: pořádá odborné semináře a konference, je partnerem Evropského roku dobrovolnictví, organizuje v České republice mezinárodní programy Engage a Give and Gain, převzala roli vyhlašovatele prestižní soutěže TOP Odpovědná firma.

Její pracovní skupiny se také podílejí na inovacích v oblastech jako odpovědné HR, ekologická stopa firem nebo spolupráce byznysu a škol.

CSR Europe sdružuje 70 nadnárodních korporací a 31 národních partnerských organizací. Vznikla v roce 1995 a jejím posláním je vytvářet programy a nástroje, které pomohou propagovat společenskou odpovědnost.

Jednou z priorit CSR Europe je komunikace CSR a prosazování CSR na vládní úrovni, tento cíl si stanovila také česká platforma Byznys pro společnost.

O přijetí za Národního partnera rozhoduje správní rada CSR Europe složená ze zástupců globálních korporací a členských organizací. Jedná se například o BASF, GDF Suez, Hitachi, IBM, CSR Sweden, Sony, Volkswagen nebo Unilever.

Tento materiál vznikl v rámci společného projektu Aktuálně.cz a CSR fórum - webového magazínu Byznys a společnost.

Sekce chce informovat o světě firem, neziskových organizací, trendech v CSR a společenské odpovědnosti vůbec.

 

Právě se děje

Další zprávy