ČSA přes zimu omezí lety na Východ. Dočasně ruší tři linky

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
17. 10. 2014 12:01
Důvodem je nízký zájem cestujících, který na trasách do Nižného Novgorodu a Permu v Rusku a do kazašské Almaty společnost eviduje.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Archiv ČSA

Praha - České aerolinie přestanou na zimu létat do Nižného Novgorodu a Permu v Rusku a do kazašské Almaty. Důvodem je nízký zájem cestujících, který na trasách společnost eviduje. Spoje tak budou nadále provozovat pouze přes léto, uvedl server iDnes.cz.

"Propad v rezervacích na zimu byl takový, že dává smysl létat do těchto destinací jen v letním letovém řádu,“ uvedl ČSA Dan Šabík.

Celkem budou ČSA do zemí bývalého Sovětského svazu přes zimu provozovat sedm linek: do Moskvy, Petrohradu, Jekatěrinburgu, Kyjeva, Samary, Rostova na Donu a do Ufy. Ve srovnání s loňským rokem ubude zhruba třetina kapacity.

Pokles zájmu cestujících na linkách do Ruska a okolních zemí registrují České aerolinie od letošního jara ve spojitosti s bezpečnostní situací na východě Ukrajiny. V březnu kvůli tomu zrušily spojení do ukrajinské Oděsy.

Poklesem cestujících na linkách na Východ dopravce odůvodnil nedávno oznámené propouštění ve společnosti, které má postihnout třetinu pilotů a bezmála polovinu letušek a stevardů.

 

Právě se děje

Další zprávy