Continental Barum loni utržil 57 miliard korun. Pro zaměstnance připravuje odměny i čtrnáctou mzdu

ČTK ČTK
15. 6. 2018 15:10
Společnost loni vyrobila téměř 20,73 milionu plášťů pro osobní vozidla. Zisk po zdanění činil 3,56 miliard korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Continental

Otrokovice - Otrokovickému výrobci pneumatik Continental Barum loni vzrostly tržby o 1,4 procenta na 57,2 miliardy korun. Dnes to řekla mluvčí společnosti Regina Feiferlíková. Mírně vzrostl i zisk, po zdanění činil 3,56 miliardy korun, předloni měla společnost zisk 3,52 miliardy korun.

"Finanční výsledky společností považuji za dobré, přestože základní ekonomické ukazatele byly v roce 2017 ovlivněny ukončením měnových intervencí ČNB a vývojem cen vstupů," uvedl jednatel společnosti Jan Černošek. Tržby za export loni činily 38,4 miliardy korun.

Společnost loni vyrobila téměř 20,73 milionu plášťů pro osobní vozidla. Produkce nákladních plášťů se zvýšila na 1,28 milionu kusů, o rok dříve jich bylo vyrobeno přes 1,1 milionu kusů. Růst produkce nákladních plášťů souvisí také s velkou investicí, předloni v říjnu firma otevřela zrekonstruovanou halu na výrobu nákladních plášťů.

Stavba a nové technologie stály 4,2 miliardy korun, šlo o dosud největší investiční akci koncernu Continental v otrokovickém závodě. Průmyslových a speciálních plášťů Continental Barum loni vyrobil víc než 125 000 kusů, předloni jich bylo 117 000.

Na letošní rok společnost podle výroční zprávy za rok 2017 očekává stagnaci výroby osobních plášťů, u výroby nákladních plášťů se čeká mírný nárůst. Ceny základních surovin by se proti loňskému roku měly mírně snížit, především u přírodního a syntetického kaučuku.

Zaměstnancům se letos zvýšily mzdy o sedm procent, vzrostly také různé příplatky. "Již deset let bývá v březnové mzdě zaměstnancům vyplácen podíl na zisku koncernu v návaznosti na hospodářský výsledek za rok 2017, který letos činil 14 595 korun. A nyní, začátkem června, dostali zaměstnanci v plné výši vyplacenu třináctou mzdu. Na září se připravuje výplata mimořádné odměny a v prosinci čtrnáctá mzda," uvedla mluvčí.

Continental Barum je součástí koncernu Continental od roku 1993 a je největším zaměstnavatelem ve Zlínském kraji. Pracuje v něm asi 5000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy