Lidé se v pandemii naučili chodit do laboratoří napřímo. Testují si celiakii i játra

Ekonomika Ekonomika, Filip Magalhães - za podpory: EUC logo
1. 12. 2021 7:58
Aspoň jednu pozitivní věc onemocnění covid-19 přineslo. Lidé se kvůli němu začali více starat o své zdraví. Sami teď u laboratoří poptávají různá vyšetření, aniž by je na ně poslal lékař. Pacient si v takovém případě musí ale vše zaplatit z vlastní kapsy, u pojišťovny nepochodí. Může si nechat vyšetřit třeba játra, kardiovaskulární systém nebo zjistit, zda má protilátky na klíšťovou encefalitidu.
Laboratoř zdravotnické skupiny EUC
Laboratoř zdravotnické skupiny EUC | Foto: Matej Slávik

Játra, slinivka, štítná žláza, srdce...

"Balíčky jsou sestaveny tak, aby odhalily širokou škálu nejčastějších onemocnění. Vyšetření poskytne ucelený pohled na stav vašeho zdraví a umožní reagovat na případné odchylky od normálu včas. Tedy v době, kdy má léčba podstatně lepší prognózu," vysvětlili laboranti ze zdravotnické skupiny EUC, která patří k největším soukromým hráčům ve zdravotnickém byznysu v Česku.

Nejžádanějšími vyšetřeními z balíčků pro samoplátce jsou u EUC preventivní vyšetření Prevence Basic a Prevence Komplex, která se soustředí na laboratorní vyšetření krve, moči, funkce jater nebo také slinivky. Kromě toho umožňují konzultaci s lékařem na dálku.

  • "Dále pak vidíme zájem o balíčky na vyšetření štítné žlázy, zdraví srdce a vyšetření protilátek nebo buněčné imunity proti koronaviru," uvedli pracovníci laboratoří.
 

Právě se děje

Další zprávy