Co chystají developeři v Praze? Úřad chce seznámit veřejnost s plány

ČTK ČTK
4. 8. 2016 13:10
Nové pracoviště s názvem Kemp, ve kterém se odborníci i laici budou moci seznámit s aktuálními depeloperskými projekty, vznikne v Praze. Lidé budou moci kromě přednášek navštívit také knihovnu či kavárnu. Vybudování Kempu vyjde na 21 milionů korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Šporkovský palác

Praha - V Praze vznikne nové pracoviště s názvem Kemp, kde se bude odborná i laická veřejnost moci seznámit s aktuálními developerskými projekty. Lidem bude sloužit přednáškový a výstavní prostor, kavárna a knihovna.

Veřejnosti se otevře na přelomu roku, řekla náměstkyně pražské primátorky Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice). Vybudování Kempu vyjde na 21 milionů korun.

Pracoviště bude umístěno v prostorách městského Institutu plánování a rozvoje (IPR) v Emauzích. Fungovat bude jako centrum architektury a urbanismu, kde se veřejnost potká s odborníky a třeba i investory.

Aktuální výstavy doprovodí interaktivní a digitální prvky. "Byli bychom rádi, kdyby jedna z prvních výstav byla věnována novému územnímu plánu," řekla Kolínská. "Institut plánování a rozvoje se tak víc otevře lidem, bude moci prezentovat svoji práci," doplnila.

IPR vznikl z útvaru rozvoje města za primátora Tomáše Hudečka (nestraník, tehdy TOP 09). Institut má kromě přípravy nového územního plánu řešit urbanistický rozvoj města. Právě kvůli přípravě plánu čelí kritice od politické reprezentace i radnic. IPR se profiluje jako odborné pracoviště se zaměřením na výzkum v oblasti architektury, urbanismu, rozvoje, tvorby a správy města. Roční rozpočet je asi 300 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy