ČNB žádá o spolupráci při prošetřování firmy Golden age inve

ČTK ČTK
16. 10. 2013 11:29
Česká národní banka vyzvala klienty pražské společnosti Golden age invest, aby kontaktovali banku.
Sídlo ČNB
Sídlo ČNB | Foto: Reuters

Praha - Česká národní banka vyzvala klienty pražské společnosti Golden age invest, aby kontaktovali banku a spolupracovali na prošetření činnosti firmy. ČNB má podezření, že společnost Golden age invest porušila zákon o podnikání na kapitálovém trhu. ČNB to oznámila na internetu.

Centrální banka uvedla, že v rámci své činnosti zajistila formulářovou Smlouvu o správě investice s garantovaným zhodnocením 15 procent za šest měsíců, která je uzavírána jménem společnosti Golden age invest. Firma podle ČNB mohla porušit zákon možným neoprávněným vykonáváním hlavní investiční služby.

Kontaktovat ČNB je možné prostřednictvím e-mailu na adresu [email protected], písemně na adresu ČNB nebo faxem.

ČNB určuje měnovou politiku, vydává bankovky a mince, řídí peněžní oběh, platební styk a zúčtování bank, vykonává dohled nad bankovním sektorem, kapitálovým trhem, pojišťovnictvím, penzijním připojištěním, družstevními záložnami, institucemi elektronických peněz a devizový dohled.

Golden age invest podle svých internetových stránek drží osvědčení o registraci podle zákona o podnikání na kapitálovém trhu. Spolupracuje s obchodníkem s cennými papíry společností BH Securities a nabízí zprostředkování obchodů s akciemi obchodovanými na Burze cenných papírů Praha, NYSE, NASDAQ, AMEX i na burzách v Německu, Nizozemsku, Belgii, Bulharsku, Velké Británii, Polsku, Maďarsku, Slovinsku, Rakousku, Francii.

 

Právě se děje

Další zprávy