Čínský výrobce Nubia pojmenoval řadu mobilů po Praze

ČTK ČTK
8. 7. 2015 18:25
Praha je pro mladé Číňany jednou z nejoblíbenějších turistických destinací, kterou si spojují s romantikou a uměním.
Mobilní telefon, ilustrační foto
Mobilní telefon, ilustrační foto | Foto: garryknight / Foter / CC BY

Praha - Čínský výrobce mobilních telefonů Nubia pojmenoval novou řadu telefonů po českém hlavním městě. Na dnešním oficiálním představení telefonu "Nubia My Prague" to řekl spoluzakladatel značky Li Čchiang, který je zároveň prezidentem Nubia Technology.

Cena bude levnější verze 349 eur (asi 9500 Kč) a v Česku bude k dostání během několika týdnů, uvedla firma.

Nubia je dceřinou společností čínského výrobce ZTE, který patří mezi celosvětově největší výrobce mobilních telefonů. Nubia vznikla v roce 2012 a zaměřuje se na výrobu dražších prémiových telefonů.

Podle Čchianga je Praha pro mladé Číňany jednou z nejoblíbenějších turistických destinací, kterou si spojují s romantikou a uměním. S tím je spojené i hlavní lákadlo nové řady telefonů, kterým má být fotoaparát schopný zachycovat snímky stejně kvalitně, jako digitální zrcadlovka, tvrdí výrobce.

Podle serveru iHNed.cz bude Nubia dodávat dvě verze telefonu. Základní model má stříbrné provedení a operační paměť s kapacitou 2 GB RAM a 16 GB paměti pro systém a data. Zlatý model má 3 GB RAM a 32 GB prostoru pro data. Stříbrný model má stanovenou cenu na 349 eur, zlatá verze 429 eur (11.600 Kč). Nubia použila Android 5.0 s vlastní nadstavbou, uvedl server.

ZTE patří celosvětově mezi čtyři největší výrobce mobilních telefonů. Jeho hlavními konkurenty v Česku jsou Samsung, Nokia a Huawei. Vedle mobilů firma vyrábí tablety a USB modemy.

 

Právě se děje

Další zprávy