Cigarety pod tlakem. Philip Morris hlásí pokles zisku

ČTK ČTK
25. 3. 2014 9:33
Kutnohorskému výrobci cigaret klesl čistý zisk o 8,8 procenta na 2,2 miliardy korun. Firma navrhuje dividendu ve výši 820 korun.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Jaroslav Jiřička

Kutná Hora - Kutnohorskému výrobci cigaret Philip Morris loni klesl čistý zisk o 8,8 procenta na 2,2 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH meziročně klesly o 1,5 procenta na 12,8 miliardy korun.

Firma navrhuje vyplatit hrubou dividendu 820 korun, uvedla v pozvánce na výroční valnou hromadu a ve výroční zprávě na své webové stránce.

Podle předsedy představenstva a generálního ředitele Philip Morris ČR Andráse Tövisiho zůstaly konsolidované tržby stejně jako domácí odbyt v ČR a na Slovensku během celého roku 2013 pod tlakem.

"To bylo zapříčiněno řadou důvodů, včetně celkového poklesu trhu, pokračujícího přechodu spotřebitelů k cigaretám v levném cenovém segmentu a k jemně řezanému tabáku s nižším daňovým zatížením i zvýšeným výskytem nelegálních tabákových produktů na obou trzích," uvedl Tövisi.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v Česku. Zaměstnává přibližně 1100 pracovníků z celé země. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.

 

Právě se děje

Další zprávy