Drony na čundráky, očipované děti i vysavač. Projděte si nominace na čmuchala roku

Iva Špačková Iva Špačková
12. 2. 2019 11:59
Velký bratr nenápadně sílí. Lační například po informacích z hudebního festivalu, chce kontrolovat děti ve školách, útraty v bazarech či na svatbách anebo zálesáky. Podívejte se, které firmy, úřady či společnosti se utkají o cenu za největšího šmíráka roku 2018.

Bezhotovostní platby

Nominovaný: Metronome Production - David Gaydečka
Za co: Bezhotovostní platby na festivalu Metronome Festival Prague

Hudební festival Metronome Prague byl nominován za povinné užívání přednabitých náramků pro bezhotovostní platby. Na festivalu není umožněna jiná forma placení, než právě prostřednictvím předplacených náramků. Realizátor festivalu se tak dostává nedůvodně k informacím o jednotlivých platbách.

Na svých webových stránkách navíc vůbec neinformuje o cashless platbách jako o zpracování osobních údajů. Nakládání s osobními údaji účastníků festivalu nerespektuje GDPR i v další věci, když při koupi vstupenek užívá předzaškrtnuté políčko pro zasílání obchodních sdělení, což odporuje konstrukci souhlasu se zpracováním osobních údajů.

Užitečný marketing

Nominovaný: David Gaydečka - Metronome Production
Za co: Výrok k cashless platbám

"Jedním z hlavních důvodů je získávání dat. Nejen, jestli se vytočilo víc či míň piva, ale i o to, jaký byl provoz ve festivalových zónách nebo kde se tvořily fronty. Festival tak můžeme dál vylepšovat."

Na to, že má jít o jeden z hlavních důvodů provozování bezkontaktního systému, je alarmující nulová informovanost klientů o podmínkách zpracování osobních údajů na stránkách festivalu.

 

Právě se děje

Další zprávy