Českomoravskou stavební spořitelnu koupila ČSOB, je jediným vlastníkem

ČTK ČTK
31. 5. 2019 18:44
ČSOB se stala jediným vlastníkem Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS). Ve spořitelně dosud měla banka podíl 55 procent, zbylých 45 procent koupila od německé stavební spořitelny Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH). ČSOB to oznámila v tiskové zprávě. Podle předchozích informací banka koupila podíl v ČMSS od BSH za zhruba 6,15 miliardy korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČSOB

Koupi podílu v ČMSS oznámila banka již 15. dubna, ale dohoda s BSH ještě podléhala schválení antimonopolním úřadem. Nyní ČSOB oznámila, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže udělil k transakci souhlas.

Do skupiny ČSOB patří kromě stejnojmenné banky mimo jiné Hypoteční banka. Získáním stoprocentního podílu v ČMSS tak chce skupina podle vrchního ředitele ČSOB Petra Hutly posílit svou pozici ve financování potřeb souvisejících s bydlením. "Zároveň nám (tato transakce) umožňuje dále rozvíjet strategii, kdy klientům nabízíme kompletní péči o jejich finanční záležitosti na jednom místě," sdělil Hutla.

Skupina ČSOB v letošním prvním čtvrtletí zaznamenala nárůst čistého zisku o pětinu na 4,8 miliardy korun. Celkový objem aktiv pod správou skupiny vzrostl meziročně o desetinu na 223,5 miliardy.

Do skupiny patří Československá obchodní banka (ČSOB), která je jednou z největších tuzemských bank, ČMSS, Hypoteční banka, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Factoring, ČSOB Asset Management a Patria Finance. ČSOB patří do mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy