Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

České firmy získají punc kvality

9. 11. 2015 7:20
Úterní večer bude svátkem českého umu a perfektně odvedené práce. Devatenáct firem a organizací získá na Galavečeru s Českou kvalitou oprávnění užívat některou z nezávislých značek kvality sdružených v Programu Česká kvalita. Tato ocenění dokazují, že české firmy dodávají na trh výrobky a služby špičkové kvality, plně srovnatelné s konkurencí z renomovaných světových firem.
Foto: Značky v Programu Česká kvalita

Třináctý ročník Galavečera s Českou kvalitou bude patřit ke stěžejním akcím Listopadu – Měsíce kvality. Slavnostní večer s bohatým programem opět rozšíří portfolio výrobků a služeb s nezávisle ověřenou kvalitou a umožní zákazníkům lepší orientaci při výběru bezpečného a kvalitního zboží.

"Aby výrobek či služba dosáhl na některou ze značek v Programu Česká kvalita, musí nejprve v přísných testech akreditovaných zkušeben prokázat, že je vysoce kvalitní, absolutně bezpečný pro spotřebitele a že splňuje jak veškeré zákonné požadavky, tak nadstandardní požadavky stanovené Řídícím výborem Programu Česká kvalita.  Díky průběžné kontrole ve výrobě i v obchodní síti může logo Česká kvalita zákazníkům garantovat nejvyšší kvalitu nejen v okamžiku udělení značky, ale po celou dobu, na kterou bylo právo jejího užívání uděleno," vysvětluje Jan Taraba, ředitel Národního střediska podpory kvality.

Značky kvality se tak pro české spotřebitele stávají jedinou jistotou při nákupu v době, kdy každoročně roste počet odhalených zdraví a životu nebezpečných produktů nejen na trhu v České republice, ale v celé Evropské unii.

Foto: Galavečer s Českou kvalitou v roce 2014

Slavnostního aktu předávání ocenění Česká kvalita se ujmou významné osobnosti českého veřejného života - místopředseda Senátu PČR Zdeněk Škromach, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, senátoři Božena Sekaninová a Veronika Vrecionová, poslanec Pavel Kováčik, státní tajemník v Ministerstvu průmyslu a obchodu a předseda Rady kvality ČR Robert Szurman a řada dalších významných hostů.

Mezi oceněnými výrobky nebudou tradičně chybět například hračky, dětské botičky, školní batohy, ložní prádlo, oblečení, ale i dětské hřiště, neziskovka pomáhající rodinám s postiženými dětmi a domovy pro seniory.

Program Česká kvalita soustřeďuje důvěryhodné značky kvality na českém trhu. Každý správce značky musí splnit přísná kritéria programu a projít schvalovacím procesem Řídícího výboru složeného ze zástupců spotřebitelských organizací, podnikatelských svazů, orgánů státní správy, dozorových orgánů, Rady kvality ČR a České společnosti pro jakost. Zákazník se tak může při nákupu výrobku označeného logem Česká kvalita 100% spolehnout, že kupuje kvalitní produkt, jehož kvalitu ověřila nezávislá zkušebna a u něhož je trvale sledována kvalita ve výrobě i spokojenost zákazníků.

www.ceskakvalita.cz

 

Právě se děje

Další zprávy