České CNN se blíží. Prima dostala licenci na dvanáct let, začala nabírat lidi

ČTK ČTK
27. 6. 2019 13:10
Televizní skupina Prima získala licenci pro chystaný zpravodajský kanál CNN Prima News. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání jí celoplošnou licenci udělila na dvanáct let. Vyplývá to z tiskové zprávy rady.
Foto: Prima TV

Kanál získal licence pro pozemní vysílání i pro šíření prostřednictvím satelitu. Program má vysílat zpravodajství, publicistiku, magazíny a diskusní pořady, a to nejméně 16 hodin denně.

Prima v dubnu oznámila, že kanál spustí do 12 měsíců. Kontinuální zpravodajství v českém jazyce bude nabízet na základě partnerství s firmou CNN International Commercial.

Obsah bude vytvářet oddělení zpravodajství skupiny Prima. Ta již kvůli němu začala nabírat nové zaměstnance. CNN Prima News se stane devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima.

CNN Prima News je národní zpravodajskou stanicí, které CNN poskytuje licenci na svoji značku, a zařadí se tak vedle ostatních stanic, kterými jsou například CNN Indonésie, CNN Filipíny, CNN News-18, CNN Turecko, CNNMoney Švýcarsko a CNN Řecko. Prima již dříve uvedla, že CNN Prima News bude sídlit v nové zpravodajské centrále v Praze

Prima byla založena v roce 1993 jako první česká komerční televizní stanice. Společnost provozuje vysílání osmi televizních kanálů a šesti rozhlasových stanic. Kanály Primy v celodenním vysílání dosahují podílu zhruba 23 procent. Skupina má také portfolio webů a tištěných magazínů a patří mezí české lídry na poli HbbTV.

Prima byla v minulosti kritizována za to, že editoři vysílání na příkaz vedení systematicky zobrazovali uprchlickou krizi jako hrozbu. Podle bývalého válečného reportéra CNN Tomáše Etzlera by značka CNN tímto krokem mohla utrpět ztrátu své dlouho budované pověsti.

Myslel jsem si, že někdo udělal omyl, CNN netuší, co Prima je. Bude stavět kanál na Primě od píky, bavíme se o smlouvě za miliony dolarů. | Video: DVTV, Emma Smetana
 

Právě se děje

Další zprávy