Česká pálenka chutná. Dva tuzemští výrobci lihovin získali medaile na soutěži v USA

ČTK ČTK
15. 5. 2018 14:26
Palírna Radlík v Jílovém u Prahy získala tří stříbrné medaile a Baron Hildprandt palírny v Blatné zlatou medaili. Loni si stříbro odnesla Becherovka.
Baron Hildprandt palírny v Blatné.
Baron Hildprandt palírny v Blatné. | Foto: Lihovar Blatná

Praha - Dva čeští výrobci lihovin uspěli na jedné z největších soutěží lihovin World Spirits Competition 2018 v San Francisku. Palírna Radlík v Jílovém u Prahy získala tří stříbrné medaile a Baron Hildprandt palírny v Blatné zlatou medaili. Celkem bylo hodnoceno téměř 2500 lihovin od výrobců ze 65 zemí.

Z Palírny Radlík získala stříbrnou medaili tradiční pálenka z jablek uzrálá v dubových soudcích i originální bezinková pálenka v kategorii Eau de Vie. Destilát z vinných hroznů stejným způsobem uspěl i v kategorii vinných brandy a koňaků v konkurenci zvučných jmen jako Camus, Martell, Rémy Martin. Zámecká palírna v Blatné získala za hruškový likér Baron Hildprandt zlatou medaili.

Palírna Radlík je kombinací pěstitelské pálenice a malého ovocného lihovaru. Své produkty tvoří v tradiční měděné dvoukotlové destilační aparatuře malého objemu.

"Po opakovaných úspěších na vizovickém Trnkobraní a Flora koštu Olomouc jsme našli odvahu prezentovat naše komerční produkty i ve světové konkurenci," uvedl hlavní destilatér Kamil Kutina.

České lihoviny v soutěži bodovaly i loni mj. stříbrnou medailí pro bylinný likér Becherovka.

 

Právě se děje

Další zprávy