Žlutý rychlík vykolejil při posunu na nádraží v Praze

Ekonomika Ekonomika
26. 8. 2012 18:38
V době nehody nebyli v soupravě cestující, vyšetřuje se, kdo ji zavinil
RegioJet zvýšil konkurenci státním drahám.
RegioJet zvýšil konkurenci státním drahám. | Foto: Student Agency

Praha - Železničnímu dopravci RegioJet známému žlutou barvou vlaků v neděli odpoledne v Praze na smíchovském nádraží vykolejil podvozek jednoho z vagonů.

Nikomu se nic nestalo, protože v době posunu vlaku v něm nebyli žádní cestující.

Protože vlak patří soukromému dopravci Radimu Jančurovi a jeho firmě - zatímco výhybka státem kontrolované firmě Správa železniční a dopravní cesty -, bude tentokrát vyšetřování nehody jiné než při předchozích podobných incidentech státních vlaků. Jeho výsledek určí, zda Jančurova firma bude moci žádat odškodnění.

Dvě hodiny zpoždění

Vlak směřující na Slovensko do Žiliny měl kvůli nehodě dvouhodinové zpoždění. RegioJet proto vrátil lidem polovinu jízdného, jak agentuře ČTK sdělil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Podvozek jednoho z vozů vykolejil na výhybce. Mluvčí firmy uvedl, že není jasné, zda problém způsobila vada na podvozku, nebo zda byla technická chyba na výhybce. "Je to zatím v šetření. Podobný problém se nám zatím nestal. Postaráme se o to, aby cestující dorazili do svých destinací," uvedl Ondrůj.

Podle Ondrůje se závada stala při posunu soupravy, kdy v ní nebyli cestující a vlak jel rychlostí do 20 kilometrů za hodinu.

 

Právě se děje

Další zprávy