Zkrachovaly slovenské aerolinky Seagle Air

Petr Jemelka Petr Jemelka
25. 1. 2010 17:52
Ekonomickou krizi nepřežily již druhé slovenské aerolinky

Bratislava - Slovenská charterová letecká společnost Seagle Air, která přepravovala také české turisty, jde do konkurzu.

Seagle Air, kterou od roku 2008 využívalo pro své zájezdy k moři přibližně deset českých cestovních kanceláří, převážně z Moravy, zastavila z důvodu nedostatku finančních prostředků všechny lety už 22. října. Nehrozí tedy, že by kvůli jejímu krachu zůstali v zahraničí čeští turisté. O nejnovějším vývoji informovala o tom Asociace českých cestovních kanceláří. 

Nízkonákladová Seagle air se zaměřovala na charterovou leteckou dopravu turistů cestovních kanceláří a naposledy vlastnila pět letadel (Boeing 737 a Airbus 320).

Přitom ještě vloni na podzim měla Seagle Air smělé plány a společnost hodlala na pražském letišti Ruzyně zaplnit mezeru po zkrachovalých SkyEurope pravidelnými linkami.

Společnost Seagle Air vznikla v roce 1995, zpočátku provozovala leteckou školu, poté VIP lety a v roce 2007 se transformovala na charterového dopravce, především pro klienty cestovních kanceláří.

Po společnosti Sky Europe se tak jedná o druhou slovenskou leteckou společnosti, která se stala obětí krize. Nízkonákladové SkyEurope zkrachovaly v září minulého roku.

 

Právě se děje

Další zprávy