Zálohy ušetřilo přes 3500 nezaměstnaných klientů ČEZu

Ekonomika Ekonomika
18. 5. 2009 18:05
Lidé využívají akce ČEZu, který jim odpouští zálohy na elektřinu.

Brno - Částku přesahující  22 tisíc korun mohou od dubna ušetřit lidé, kteří přišli nečekaně o práci. Na zálohách za elektřinu.  Akci ČEZ proti krizi, s níž  energetický gigant přišel spolu s pojišťovnou Kooperativa, už využilo 3574 nezaměstnaných.

Nabídka platí pro ty, kdo přišli o práci a zaregistrovali se na úřadu práce. Z akce jsou však vyloučeni všichni, které v uplynulém roce ČEZ odpojil kvůli dluhům. Akci nemohou využít ani lidé, kteří před ztrátou zaměstnání pracovali bez přerušení méně než šest měsíců.

Tři měsíce bez záloh

Lidé s „dobrou platební morálkou" nemusí po dobu tří měsíců platit zálohy za elektřinu a to až do výše 7 500 na jednu zálohu. Namísto nich náklady uhradí právě Kooperativa, u které ČEZ svým zákazníkům pro případ ztráty zaměstnání sjednal pojištění.

„Jasně si uvědomujeme, že můžeme prosperovat pouze v prosperující zemi. V době, kdy celé České republice hrozí ekonomická krize, nemůže největší domácí firma zůstat stát stranou. Záleží nám na našich zákaznících i fungující ekonomice, proto přicházíme s iniciativou, která napomůže z části krizi zmírnit," uvedl předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Martin Roman, když společnost svůj záměr oznámila.

Úlevu od záloh na elektřinu v těžkých časech připravil ČEZ také pro podnikatele. Ti mohou posunout splatnost zálohy na elektřinu až o 30 dní. V letošním roce tak namísto 12 záloh zaplatí jen 11 z nich a poslední uhradí až v dalším roce.

Nabídka platí do konce letošního roku.

 

Právě se děje

Další zprávy