Zakladatel Seznamu Lukačovič se vrátí zpět do firmy

ČTK ČTK
7. 12. 2012 11:15
Společnost se také vrátí k původnímu sloganu Najdu tam, co neznám

Praha - Zakladatel a většinový vlastník společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič se vrací do firmy. Chce se aktivněji věnovat své společnosti a ovlivňovat strategii a fungování nabízených služeb. Nebude mít ale žádnou speciální exekutivní roli. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Pavel Zima zůstane generálním ředitelem zodpovědným za chod a fungování společnosti a bude mít pod sebou i produkty společnosti. Lukačovič bude mít vždy finální slovo u těch produktů, kterým se bude chtít věnovat.

"Dlouhodobá práce z domova mi už nevyhovovala a Seznam.cz mi začínal chybět, a proto jsem se rozhodl, že se do něj vrátím, se všemi výhodami, které jako majitel a předseda představenstva mám. Chci se hlavně věnovat našim produktům a předávat své vize dál," uvedl Lukačovič.

Návrat k původnímu sloganu

S návratem zakladatele se Seznam.cz vrátí od ledna i ke svému původnímu sloganu "Seznam, najdu tam, co neznám" namísto současného "Seznam, najdu tam co hledám". "Tento slogan poukazuje na již před rokem produktově avizovaný návrat ke kořenům. Navíc je tento slogan mezi uživateli oblíbený a se společností Seznam.cz zažitý, takže nepůjde o složitou změnu," uvedla mluvčí Irena Zatloukalová.

Lukačovič založil internetový vyhledávač Seznam v roce 1996 a ve firmě vlastní 70 procent. V polovině roku 2006 se začal stahovat z exekutivního vedení firmy, když funkci výkonného ředitele předal tehdejšímu technickému řediteli Zimovi. Stále více se poté věnoval své zálibě létání. Mimo jiné je vlastníkem pražského letiště Točná.

Největší tuzemský internetový portál Seznam.cz loni zvýšil zisk před zdaněním o 14 procent na 1,03 miliardy korun. Tržby stouply o 19 procent na 2,68 miliardy Kč.

 

 

Právě se děje

Další zprávy