Zakladatel AAA Auto pozastavil prodej svého podílu

ČTK ČTK
28. 1. 2013 16:05
Anthony Denny se snaží prodat svých 77 procent akcií společnosti od loňského srpna
Foto: AAA Auto

Praha - Většinový vlastník skupiny autobazarů AAA Auto Anthony Denny pozastavil prodej majoritního balíku svých akcií. Důvodem je situace na kapitálovém trhu. Vyplývá to z informací společnosti. Denny se podíl snažil prodat od loňského srpna.

"Musím konstatovat, že nadále platí oznámení o přerušení formálního prodejního procesu na dobu neurčitou a zatím nemáme od pana Dennyho žádný signál o změně," uvedla generální ředitelka AAA Karolína Topolová.

Denny je v současné době konečným vlastníkem zhruba 77 procent společnosti. Zbytek se obchoduje na burzách v Praze a Budapešti. V době oznámení záměru prodat většinový podíl na konci loňského srpna se cena akcií pohybovala pod 20 Kč, v současnosti je to 24,50 Kč za cenný papír.

Přerušení prodeje podle Topolové umožní plně se soustředit na další zdokonalování výkupních a prodejních procesů a rychleji realizovat strategii zdokonalení komunikace se zákazníky. Ta již za první půlrok vedla ke zvýšení návratnosti zákazníků na současných třicet procent.

AAA Auto Denny založil v roce 1992 a jejím generálním ředitelem byl do loňského července, kdy předal řízení současné šéfce Karolíně Topolové. AAA Auto loni prodala 51.364 ojetých automobilů, což je meziroční nárůst o 14,6 procenta. Provozuje 30 poboček v ČR, na Slovensku a v Rusku. V příštích třech letech se chce vrátit do Maďarska a Polska a vstoupit na Ukrajinu.

 

 

Právě se děje

Další zprávy