Zahájeno: Vznikne nová čtvrť s náměstím jako Václavák

Red, eko
11. 6. 2008 11:32
Náklady na první etapu nové čtvrti by měly být šest miliard
Foto: Finep

Praha - Developerská společnost Finep zahájila výstavbu nové pražské městské čtvrti - Západní Město. Ta vznikne na území Prahy 13.

Náklady na první etapu nové pražské čtvrti by se měly pohybovat kolem šesti miliard korun. Na ploše 14 hektarů se počítá s byty, obchody, kancelářemi a parky. Dominantou území bude desetipodlažní objekt ve tvaru diamantu, který doplní pětipodlažní administrativní budovy ve tvaru písmene H se zelenými klidovými zónami uvnitř vnitrobloků. První část Západního Města by měla stát v roce 2012.

"Stavba tří administrativních budov odstartuje kompletní přeměnu celé oblasti. Sto padesát hektarů nezastavěných ploch nahradí živá obytná a kancelářská čtvrť až pro pětatřicet tisíc lidí," uvedl Petr Šimon, ze stavební společnosti Skanska CZ, která získala zakázku na stavbu první etapy nové pražské čtvrti.

Foto: Finep
 

Nová čtvrť má i nového nájemníka. Do kancelářské  budovy se přestěhuje firma Siemens.

Celé Západní Město vznikne postupně v několika fázích, rozdělených do jednotlivých etap. Kromě výstavby administrativních center chce firma Finep nabídnou každý rok bydlení v nové rezidenční čtvrti. Celkem v nich má být kolem 10 tisíc bytů.  Letos bude zahájena výstavba první z nich - Britské čtvrti, která bude mít centrální náměstí a svůj park .

Čtěte více:
Praha změní tvář. Podívejte se, kde vyroste nová čtvrť
Praha 5 chce náměstí větší než Václavák

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy