Záchrana: Německou a ruskou Quelle koupil konkurent

Veronika Skálová Veronika Skálová
5. 11. 2009 17:09
Mateřskou společnost i ruskou dceru odkoupila Otto Group.

Frankfurt, Březhrad - Německý zásilkový gigant je zachráněn. Zkrachovalou Quelle koupil její někdejší konkurent, společnost Otto Group. Kromě vlastnických práv na značku Quelle odkoupil nový majitel také celou ruskou pobočku společnosti.

Podle insolvenčního správce Klause Huberta Görga získala Otto Group Quelle díky nejlepší nabídce a rozhodnutí už schválili i věřitelé. Koupě se však netýká dalších východoevropských poboček, včetně té české.

"Další jednání o prodeji ostatních společností Quelle ve střední a východní Evropě probíhají. Jejich výsledky budou známy během následujícího týdne," ujistili jednatelé Jiří Karásek a Petr Steiner.

Česká Quelle podle nich pokračuje ve své činnosti, má zajištěnou distribuci katalogů, příjem i distribuci objednávek i dodávky zboží.

Jedna z nejznámějších katalogových firem v Česku je součástí německé společnosti Arcandor, která letos v červnu zkrachovala.

Vzhledem k tomu, že Německo považuje Quelle za jakési rodinné stříbro, schválila Evropská unie úvěr pro insolventní společnost. Část poskytla sama Unie, část německé spolkové země Sasko a Bavorsko.

V říjnu však konkurzní správce Arcandoru oznámil, že zásilkovou divizi uzavře kvůli nedostatečnému zájmu investorů. Karta se však zřejmě obrátila, protože o tři týdny později oznamuje dohodu s Otto Group.

Česká pobočka shání investora "po vlastní linii" a ujišťuje, že jednání vypadají nadějně.

 

Právě se děje

Další zprávy