TV Pohoda se přejmenuje na Relax, vysílat začíná Rebel

ČTK ČTK
9. 9. 2013 11:51
Tvářemi televize se stanou Jiří Krampol a Petr Novotný.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Celoplošná televize Pohoda se od pondělí přejmenovala na Relax. Zaměřit se chce na zábavné pořady a magazíny. Tvářemi televize budou se svými pořady Jiří Krampol a Petr Novotný.

Vysílat začíná také nová rocková stanice Rebel, která patří do stejné televizní skupiny. Rockový program Rebel byl dosud součástí TV Pohoda zaměřené na rodinný a lifestylový program. Rozdělení stanic podle spolumajitele skupiny Radima Pařízka umožní lepší zacílení reklamy. "Hlavní záměr je ekonomický, očekávám, že daleko lépe utáhneme dva kanály a budeme moct vyrábět stále kvalitnější pořady," uvedl.

Televize bude kromě rockové muziky vysílat pořady mapující žánry rocku a jejich historii. Nabídne také motorkářský magazín či rockové zprávičky. "Rock je moje vlastní životní filosofie. Věřím, že televize bude opravdu rocková, že nebude dělat žádné kompromisy, což rockeři nesnáší. V Česku je opravdu hodně rockových fandů, kterým chceme naplnit veškerá přání a tužby," uvedl Pařízek, který je členem rockové skupiny Citron.

Televize Relax a Rebel budou celoplošně vysílat v multiplexu 4, jehož vysílače pokryjí 89,1 procenta obyvatel. Provozovatel sítě Digital Broadcasting chce pokrytí do konce roku zvýšit na 95 procent. Stanice budou dostupné také v kabelových sítích a na satelitu.

Jiří Krampol bude v televizi Relax uvádět zábavný pořad Krampo voloviny, ve kterém bude s hosty diváky bavit historkami ze života. Jedním z jeho prvních hostů bude zpěvačka Lucie Bílá. Krampol byl 15 let tváří pořadu televize Prima Nikdo není dokonalý, který v srpnu skončil. Petr Novotný se ve svém pořadu Novotný za humny bude věnovat tématu cestování.

Do televizní skupiny patří rovněž televize Retro, jež vysílá v Regionální síti 7 nabízející pokrytí kolem 80 procent. V té na konci srpna odstartovaly i nové programy České televize ČT:D a ČT art. Část diváků si poté stěžovala, že nové kanály nenaladí.

 

Právě se děje

Další zprávy