Z Mafry odchází šéfredaktor Lidových novin Balšínek

ČTK ČTK
1. 11. 2013 15:55
Nyní jej čeká jednání s vedením společnosti o konkrétní podobě a termínu jeho odchodu.
Dalibor Balšínek.
Dalibor Balšínek. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Šéfredaktor Lidových novin Dalibor Balšínek ke konci roku odejde z vydavatelství Mafra, kde zároveň působí jako člen představenstva. Potvrdil to serveru Mediaguru.cz s tím, že další pracovní kroky zatím zvažuje. Balšínek ČTK řekl, že jej nyní čeká jednání s vedením společnosti o konkrétní podobě a termínu jeho odchodu.

Balšínek zdůraznil, že mu ke konci roku končí smlouva a z toho logicky vyvozuje, že odchází. "Faktický stav je takový, že odcházím," řekl. "Předpokládám, že najdeme rozumnou dohodu, která bude odpovídat dosavadním korektním vztahům, které jsme měli," poznamenal ohledně dalšího jednání s vedením společnosti.

"Současná smlouva panu Balšínkovi vyprší na přelomu roku, tuto smlouvu má uzavřenou s předchozím akcionářem. O nové smlouvě budeme jednat a pak budeme komunikovat výsledek," řekl serveru předseda představenstva Štěpán Košík.

Mediaguru připomněl, že Balšínek přišel do vedení Lidových novin v únoru 2009. Jako jeden z prvních úkolů dostal na starost rozvoj deníku Lidové noviny a zpravodajského serveru Lidovky.cz. Po změně majitele z Lidových novin již odešli například Tomáš Němeček, Lenka Zlámalová, Ondřej Suchan, Daniel Kaiser či Václav Drchal.

Balšínek jako šéfredaktor listu musel po nástupu nového vlastníka řešit například telefonát majitele Agrofertu Andreje Babiše jednomu z redaktorů. Podnikatel několik dnů po převzetí vydavatelství chtěl vědět, proč v deníku chybí zmínka o tiskové konferenci jeho politického projektu. Samotný Balšínek označuje dosavadní vztah k novému vlastníku jako korektní.

Agrofert podnikatele Babiše definitivně převzal skupinu Mafra vydávající rovněž Mladou frontu DNES a provozující iDNES.cz a lidovky.cz v minulém měsíci. Společnost k tomuto okamžiku doplnila šestičlenné představenstvo o dva zástupce - finančního ředitele AGF Media Michala Berku a právníka Václava Knotka. V představenstvu společnosti kromě Balšínka zůstali původní členové Roman Latuske a Petr Marek.

 

Právě se děje

Další zprávy