Výrobce brzd je mezi oceněnými investory od CzechInvest

Ekonomika Ekonomika
2. 11. 2011 10:03
Všechny tři oceněné firmy investovaly do areálů na území Moravy

Praha -  Titul Investor roku 2010 získaly společnosti Brembo, Edwards a NetSuite Czech Republic. Ocenění získaly mimo jiné za nově vytvořená místa a společenskou prospěšnost.

Výsledky vyhlásila Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a Sdružení pro zahraniční investice - AFI.

Podnikatelskými nemovitostmi roku 2010 se staly Strategická průmyslová zóna Holešov, STROJÍRNA OSLAVANY a Podnikatelský inkubátor Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého v Olomouci. O jejich vítězství rozhodla například výše plánované investice všech investorů, přislíbená pracovní místa a přínos pro Českou republiku.

Společnost Brembo Czech s.r.o. ocenění získala za investici do výstavby nové továrny v Ostravě-Hrabové na odlévání, zpracování a montáž brzdových destiček a dalších hliníkových komponentů.

Investice šly na Moravu

Brembo je světovým lídrem a inovátorem v oblasti technologie brzdových zařízení a kotoučů. Dodává výrobcům automobilů, motocyklů a dodávkových vozů po celém světě nejen brzdné systémy, ale také spojky, sedadla, bezpečnostní pásy a další součástky.

Dalším oceněným je Výzkumné a vývojové centrum Teal R&D Edwards ve výrobním areálu Lutín na Olomoucku. Společnost Edwards jež vedoucím světovým představitelem vakuové technologie pro průmyslové, vědecké a polovodičové aplikace. Projekt je zásadním způsobem spojený s inovacemi, a proto byla firma vyhodnocena jako investor s největším inovačním potenciálem za loňský rok v ČR.

Třetím vítězem soutěže se stala Brněnská pobočka společnosti Netsuite, která se zabývá výzkumem a vývojem softwarového vybavení na špičkové úrovni. V Brně tak má vzniknout jedno z nejvýznamnějších center společností NetSuite na světě, práci by zde mohlo najít až 130 odborníků, a to zejména specialisté na vývoj softwaru a quality assurance. Firma ovládla kategorii IT.

 

Právě se děje

Další zprávy