Výrobce baget Crocodille nekrachuje, soud odmítl návrh

ČTK Tereza Holanová ČTK, Tereza Holanová
1. 6. 2012 16:32
Firma prý dluží podnikateli přes 400 tisíc. Chybí ale údaje o dalších věřitelích

Praha - Podnikatel, který se snažil poslat skupinu Crocodille ČR do úpadku, neuspěl. Insolvenční návrh na předního výrobce baget a sendvičů v Česku zamítl Městský soud v Praze, neboť postrádal potřebné údaje o dalších věřitelích.

O úpadek společnosti usiloval dopravce Milan Kvasnička z Týnce nad Labem. Podnikatel tvrdí, že firma mu dluží za přepravu zboží 413 tisíc korun, z toho téměř polovinu déle než tři měsíce po lhůtě splatnosti.

Podle soudu Kvasnička sice uvedl, že Crocodille ČR má závazky, u kterých překročil dobu splatnosti o více než tři měsíce, také vůči jiným dodavatelům. Neuvedl však podrobnosti.

Podle zákona je přitom dlužník v úpadku, jestliže má více věřitelů, peněžité závazky více než třicet dní po lhůtě splatnosti a není tyto závazky schopen plnit. Všechny tři uvedené podmínky musí být splněny současně.

"Existenci tvrzené pohledávky, jejíž výši považujeme za bagatelní, sporujeme. Společnost podnikne příslušné právní kroky ke své obraně a očekáváme brzké odmítnutí podaného návrhu," uvedla firma Crocodille v reakci na insolvenční návrh. Její finanční situace je dlouhodobě zcela stabilní, expanduje a investuje z vlastních zdrojů bez externího financování, dodala.

Crocodille zváží i právní kroky proti navrhovateli insolvečního návrhu. "Jsme přesvědčeni, že podobné zneužívání účelu insolvenčního zákona nelze tolerovat," uvedla v oficiálním prohlášení.

Crocodille ČR v současné době zaměstnává celkem sedm set lidí. Firma zásobuje zhruba 3500 odběratelů, mezi nimiž jsou supermarkety, samoobsluhy, čerpací stanice, provozovatelé automatů a sportovní, kulturní či zábavní centra.

Vedle produkce balených sendvičů Crocodille ČR provozuje řetězec prodejen s rychlým občerstvením Bageterie Boulevard. Loni firma koupila německého výrobce sendvičů Bakestreet, který jí má pomoct k expanzi na německém trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy