Výroba nanovláken propukne ve velkém. Za miliardu korun

Ekonomika Ekonomika
10. 6. 2009 21:40
Cílem je uvést na trh nanovlákenné produkty pro krytí akutních, chronických a chirurgických ran

Portland - Světový výrobce strojů pro průmyslovou produkci nanovláken Elmarco a výrobce zdravotnických technologií HemCon Medical Technologies uzavřeli smlouvu o spolupráci za více než miliardu korun.

Cílem je uvést na trh nové nanovlákenné produkty v oblasti krytí akutních, chronických a chirurgických ran. Informovala o tom společnost Elmarco.

V rámci dohody poskytne Elmarco společnosti HemCon podporu při vývoji nových materiálů pro krytí ran a rovněž dodá technologii zvanou Nanospider.

Zařízení Nanospider je technologie umožňující průmyslovou výrobu vysoce kvalitních nanovláken oproti stávajícím electrospiningovým procesům, které byly za danou dobu schopny vyrábět pouze jednotlivá nanovlákna.

"Ve spolupráci s touto firmou jsme našli důležitého obchodního partnera, se kterým máme již tříletou zkušenost, a můžeme úspěšně pokračovat ve vývoji nanovlákenných materiálů," uvedl jednatel a spolumajitel společnosti Elmarco Ladislav Mareš.

"Právě díky revoluční technologii Nanospider, vyvinuté společností Elmarco, budeme schopni vytvářet další řešení, která výrazně zlepší nejen výrobu, ale i úroveň péče, jež budeme moci našim pacientům nabídnout," uvedl prezident a generální ředitel HemCon John Morgan.

 

Právě se děje

Další zprávy