Výpadek radarového systému ochromil leteckou dopravu

ČTK ČTK
6. 7. 2012 21:10
Problémy mělo Německo, v Mnichově museli zrušit přes 100 letů
Mnozí cestující měli v pátek smolný den. Ilustrační snímek.
Mnozí cestující měli v pátek smolný den. Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Mnichov - Výpadek radarového systému ochromil v pátek leteckou dopravu nad Německem.

Problémy byly v Bavorsku či Sasku. V Mnichově bylo podle agentury DPA zrušeno přes 100 letů. Technické potíže v řízení letového provozu nad Německem se odrazily i na zpoždění několika spojů směřujících do České republiky.

Mnichovské letiště, které je druhé největší v Německu, dnes odpoledne na dvě hodiny takřka utichlo. Stroje nesměly startovat ani přistávat a byly odkláněny jinam. Dotklo se to tisícovek turistů i byznysmenů. Mnoho letů bylo zpožděno. Situace se postupně začala normalizovat až pozdě odpoledne.

Částečně uzavřen byl vzdušný prostor nad Bavorskem, Saskem a Saskem-Anhaltskem.

Dopady měly potíže i na mezinárodní lety. "Žádný let sice zrušen nebyl, ale například na lince mezi Mnichovem a Prahou dosáhla doba zpoždění jednotlivých letů až čtyř hodin," řekla ČTK mluvčí pražského letiště Eva Krejčí.

Letadlo Lufthansy, které původně mělo na ruzyňském letišti dosednout v 16:40, podle informací na stránkách pražského letiště přistálo deset minut před osmou. Podobně zpožděný přílet měl údajně i následující spoj s pravidelným příletem 20:15. Ostatní linky směřující přes Německo byly podle Krejčí zpožděny o desítky minut.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Letecká doprava v ČR.

 

Právě se děje

Další zprávy