Vybíráte hotely podle čistoty? Pak se vyhněte Paříži

ČTK ČTK
30. 8. 2012 9:11
Hoteloví hosté hodnotili svoji spokojenost na stupnici od nuly do desítky
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Monopol Hotel

Praha - Pokud jste úzkostliví na čistotu, pak byste se při plánování svých cest měli raději vyhnout Paříži či Londýnu. Praha skončila v žebříčku světových destinací na 13. místě.

Žebříček zveřejnil rezervační server hotel.info.

Před Prahou skončila například Varšava či Bratislava, za ní naopak Berlín či Vídeň.

Nejčistší hotely má Tokio. Japonské hlavní město s 8,91 bodu zvítězilo před druhou Varšavou, která dosáhla hodnocení 8,78 bodu. Na třetí místo se dostal Záhřeb s 8,57 bodu. Hotely v Praze dostaly známku 8,31. 

Vlasy ve sprše vadí

Méně spokojení s čistotou byli hoteloví hosté v Paříži (7,54) a Londýně (7,57), obě turisticky atraktivní města se do první dvacítky ani nedostala. "Tady by mohl personál po prachovce a kbelíku sáhnout trochu častěji," uvedli autoři žebříčku.

Hosté oceňovali hotely na základě bodového systému (0 až 10 bodů). Vedle čistoty pokojů posuzovali kvalitu pokojů, poměr ceny a služeb či vstřícnost a kompetentnost personálu. Nespokojení zákazníci si stěžovali například na vlasy ve sprše, prach nebo špinavý koberec.

Hotelový rezervační systém zahrnuje přes 210 000 hotelů na celém světě. Aktuální žebříček na téma čistoty hotelů vycházel z hodnocení více než pěti milionů zákazníků.

 

Právě se děje

Další zprávy