Vítkovo impérium bobtná. Chce další dluh Sazky

Radek Pecák Radek Pecák
5. 1. 2011 11:48
Polovina z půlmiliardové pohledávky je už po lhůtě splatnosti
Foto: Bestsport

Praha - Podnikatel Radovan Vítek se stal jediným akcionářem realitní společnosti CPI, jejíž hodnota je odhadována na 30 miliard korun. Odkoupení podílů od dalších společníků, které se odehrálo koncem roku 2010, oznámila firma v tiskové zprávě. Dosud byla oficiální majitelkou společnosti Vítkova matka Milada Mladá.

Vítek - realitní magnát a jeden z nejbohatších Čechů - je z posledních dnů znám hlavně svým tlakem na převzetí loterijní společnosti Sazka. Vítek oznámil, že vyjednává o koupi dalšího dluhu Sazky, tentokrát pohledávky J&T Bank ve výši 500 milionů korun, jejíž polovina je už po splatnosti.

Jednání zatín nejsou u konce, Vítek však přesto doufá, že pro něho skončí úspěšně. "Jednání nejsou jednoduchá. J&T Banka je dlouhodobě považována za věrného bankovního spojence Sazky. Chování Sazky v posledních týdnech a její jednání vůči věřitelům i dalším partnerům však vyvolává pochybnosti o snaze Sazky své závazky splácet. Věřím, že se do konce týdne s J&T Bankou dohodneme," potvrdil Radovan Vítek své záměry.

Vítek je už teď největším věřitelem

Vítek je v současnosti největším věřitelem Sazky a jeho celková pohledávka činí 950 milionů korun. Dlužná částka je po splatnosti a díky sankčnímu úroku 20 % stále narůstá. Pokud se mu podaří s J&T Bankou dohodnout, zvýšil by se dluh Sazky vůči Radovanu Vítkovi na 1 450 milionů korun.

Vítek dal zatím Sazce čas na splacení všech dluhů do 17. ledna 2011 a vyzval akcionáře, aby uplatnili svá rozhodovací práva a napomohli tak vyřešení situace. V případě, že nebudou pohledávky v plné výši splaceny do uvedeného termínu chce Vítek podat vůči Sazce insolvenční návrh.

 

Právě se děje

Další zprávy