Virtuální videopůjčovna slibuje Avatara za 79 korun

Petr Jemelka Petr Jemelka
19. 1. 2010 15:34
Virtuální videpůjčovny přicházejí jako konkurenci především televizím
Virtuální videopůjčovna bude půjčovat i "trháky" předních světových producentů
Virtuální videopůjčovna bude půjčovat i "trháky" předních světových producentů | Foto: Petr Jemelka

Praha - Zapomeňte na hledání v televizním programu. Místo něj zajdete do virtuální videopůjčovny, která umožňuje dívat se na to, co chcete, aniž byste čekali, až televize zařadí dobrý film.

Zastánci virutálním videopůjčoven zmiňují dva hlavní argumenty, proč mezi diváky, ale i velkodistributory uspějí.  

Za prvé jsou levnější. Film ve virtuální půjčovně je možné shlédnout řádově za desítky korun. Za druhé: je to pohodlné - není nutné nikam chodit. Film je možné sledovat z pohodlí domova po několika kliknutích doslova za několik sekund. Navíc virtuální půjčovna může obsahovat prakticky neomezené množství filmů.

Velké ambice v tomto oboru projevila virtuální videpůjčovna Topfun, která dnes ukázala, co chystá pro nadcházející období. nic skromného: ovládnutí českého a slovenského trhu. Posléze je v plánu expanze do střední Evropy.

Vsetínská společnost Divida, která už od roku 2006 virtuální videopůjčovnu Topfun provozuje, oznámila, že jejími novými partnery jsou televize Prima a Centrum.cz. Technologickými partnery pak společnosti Microsoft, HP tronic a další.

Avatar za 79 korun

Součástí nabídky videopůjčovny tak budou i licenční pořady TV Prima, které bude možné shlédnout v předpremiéře, předtím, než budou k vidění v televizi.

Videopůjčovna Topfun je mimo jiné zajímavá tím, že má smlouvy s 27 distribučními a producentskými společnostmi. Dosud půjčovala pouze nezávislé filmy, ale v současné době uzavírá smlouvy i s velkými producentskými firmami, a tak už může nabídnout i hollywoodské trháky. Například Avatara slibuje vsetínská společnost do dvou měsíců poté, co film vyjde na DVD, za 79 korun.

Film si je možné půjčit k jednomu shlédnutí, nebo na 24 hodin s neomezeným počtem přehrání. Nabídne i nákup filmu, opět levněji než v kamenném obchodě.

A pro ty, kdo se bojí platit přes internet, Topfun nabídne řešení - platit pomocí SMS nebo anonymní elektronickou peněženkou.

 

Právě se děje

Další zprávy