Vedení Českých drah bude brát více. Ředitel 15 milionů

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
20. 8. 2012 9:30
Podle návrhu by si vedení firmy mělo v porovnání se současnými příjmy polepšit
Polepšit si mají i náměstci.
Polepšit si mají i náměstci. | Foto: Zuzana Hronová

Praha  -  Je to zatím jen návrh, ale vedení Českých drah (ČD) se v září podle dnešní Mladé fronty Dnes  zřejmě dočká nového sytému odměňování. Oproti současným příjmům by si mělo podle dostupných návrhů polepšit, píše se v článku listu.

Výbor pro odměňování, který vznikl loni po úniku platu někdejšího ombudsmana ČD Petra Fejka, zatím počítá s tím, že dozorčí radě navrhne pro generálního ředitele celkový roční příjem až 15 milionů korun. Má jít o částku, kterou doporučila poradenská firma Vratislava Kulhánka Industrial Advisors. "Můj návrh se k této částce velmi blíží," potvrdil Kulhánek Mladé frontě Dnes.

Vliv na plat má mít i obsazenost vlaků

Náměstek, který je současně v představenstvu, má mít platový strop 12 milionů korun ročně.

O novém systému odměňování se přitom jedná už déle než rok. V červnu schválený plán počítá s tím, že by mělo mít vedení drah 40 procent platu napevno, zbytek mají být bonusy podle plnění ukazatelů jako zisk, zadluženost nebo obsazenost vlaků.

Návrh počítá s většími příjmy, než má vedení rakouských železnic, píše Mladá fronta Dnes. Dodává ale, že jde zatím o návrh, konečné slovo bude mít dozorčí rada. Ta se návrhem měla začít zabývat již v červnu, nakonec byl ale materiál stažen z jednání.

 

Právě se děje

Další zprávy