Ve sportce je 315 milionů, potřeba je štěstí paterčat

ČTK ČTK
9. 7. 2013 16:31
O vyšší částku se v Česku ještě nikdy nehrálo

Praha - Středeční losování hry Sportka bude rekordní, Superjackpot se vyšplhal na 315 milionů korun.

"O vyšší částku se u nás ještě nikdy nehrálo," láká sázející mluvčí provozovatele Sportky, společnosti Sazka sázková kancelář Václav Jalovecký. Šance vyhrát je však stejná, jako že se narodí paterčata.

Aktuální statistiky potvrzují, že sázející přesto na stamilionové výhry slyší. "Jackpot roste kontinuálně už delší dobu, mírným tempem se proto zvedá i zájem sázejících," řekl ČTK Jalovecký a dodal, že jackpot poroste tak dlouho, dokud ho někdo nevyhraje.

Zájem sázejících nesnižuje ani velmi nízká pravděpodobnost výhry. Aby celých 315 milionů korun výherce získal, musel by kromě šesti čísel v prvním či druhém tahu správně tipnout také koncové dvojčíslí tiketu ve hře Šance. Pravděpodobnost, že by se tak stalo, je v případě deseti vsazených sloupců 1:69,9 milionu. To je stejné, jako že se narodí paterčata.

Pokud by přece jen někdo vítězná čísla tipnul přesně, šlo by o nejvyšší výhru od zahájení číselných sázek v ČR. Dosud nejvyšší individuální výhra v číselné loterii Sportka padla v roce 2003, kdy si výherce připsal na účet 112 931 592 korun. Vůbec nejvyšší výhru 148 583 000 korun si v dubnu 2002 rozdělili dva výherci. Na každého připadlo 74 291 514 korun.

Od začátku roku už podle Jaloveckého vyhrálo u Sazky částku vyšší než jeden milion korun 48 výherců. Tito noví milionáři si jen mezi sebe rozdělili takřka 317 milionů korun. Naposledy se stal milionářem sázející z Moravy, který v nedělním losování vyhrál více než 11 milionů korun.

Hru Sportka provozuje společnost Sazka sázková kancelář. Ta vznikla koupí loterijního byznysu od společnosti Sazka, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Za něj skupiny PPF a KKCG zaplatily 3,8 miliardy korun. Druhá jmenovaná skupina loni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti Sazka sázková kancelář.

 

Právě se děje

Další zprávy