V Tescu dostanou prodavači nové uniformy. Podívejte

Radek Pecák Petr Jemelka Radek Pecák, Petr Jemelka
9. 2. 2010 20:25
Změny uniforem jsou nejen kvůli designu, ale budou i funkčnější
Foto: Tesco

Praha - Čepičky jako letušky obléknou v příštích týdnech prodavačky v Tescu. Sadu nového oblečení dostanou zaměstnanci všech obchodů, čerpacích stanic i distribučních center Tesco. Firma je vybaví také praktičtějšími ochrannými pracovními pomůckami.

V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí Tesca Eva Karasová. Podle ní se tak Tesco, jako jeden z největších soukromých zaměstnavatelů v České republice, snaží zajistit pro své zaměstnance ještě větší komfort na pracovišti a nadstandardní ochranu při práci.

Zřetel byl brán na různé pracovní pozice. "Například pracovníci čerpacích stanic mají speciální antistatické kabáty nebo obuv pro některé profese má zpevněnou kovovou špici. Design jednotného pracovního oblečení v České republice Tesco převzalo od mateřské společnosti ve Velké Británii, kde byly tyto nové uniformy zaměstnanců zavedeny již před dvěma roky," sdělila Karasová. 

Uniformy mají původ ve Velké Británii 

Oblečení nakoupilo Tesco centrálně také pro další země střední Evropy, a tak se s obdobnými uniformami budou moci setkat například i zákazníci na Slovensku nebo v Maďarsku.

Část pracovního oblečení se šije přímo v ČR. "Jedná se zejména o montérky s blůzou (nebo montérkové kombinézy), které nosí skladníci a údržbáři, pepito kalhoty pro řezníky a čepice pro pekaře. Celkově byly vyrobeny řádově tisíce kusů oblečení," sdělila mluvčí Karasová

Každý dostane minimálně osm kusů oblečení

Do nového se obléknou nejen pracovníci provozu, ale i administrativa. Každý zaměstnanec obdrží 8 až 20 kusů pracovního oblečení nebo pracovních pomůcek podle nároků, jaké daná činnost vyžaduje. Při vypracovávání návrhů Tesco zohlednilo přání a požadavky svých zaměstnanců. Za oblečení nebudou nic platit. Dostanou ho zdarma.

Odboráři podle vyjádření předsedkyně pražských odborů společnosti Tesco Stores Veroniky Krůtové potvrdili, že nová podoba a funkčnost oděvů pro zaměstnance byla s jejich zástupci projednávána. "Nové oblečení nám bylo ukázáno a předvedeno. Ve čtvrtek kvůli tomu budeme jednat znovu. Je pěkné a má několik funkčních vylepšení, jako například kapsičku na pohodlnější nošení jmenovky, rozepínání u mikin apod. Jen ti, co mají kožní problémy, jsou s oblečením nespokojeni stále," vysvětlila Krůtová.

 

Právě se děje

Další zprávy