V Penny Marketu našli myší hnízdo, obchod musel zavřít

Tereza Holanová Tereza Holanová
24. 7. 2013 11:46
Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela Penny Market v Letovicích
Foto: SZPI

Letovice - Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila neprodleně uzavřít prodejnu společnosti Penny Market v Letovicích. V obchodě, který se nachází v Pražské ulici, se vyskytovaly myši.

Na prodejní ploše a v regálech mezi potravinami kontroloři objevili myší trus, v zázemí provozovny se dokonce nacházelo i několik živých myší s mláďátky. Ve skladu, kde byly umístěné bedny se zbožím určeným k likvidaci - jednalo se například o oblečení, boty, drogistické zboží nebo hračky - pak inspekce objevila myší hnízdo.

"Na některých místech se rovněž šířil zápach charakteristický pro výskyt hlodavců," uvádí mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Inspekce nařídila obchod zavřít, odstranit všechny nedostatky, kromě toho zahájí s provozovatelem správní řízení o uložení sankce. Majitel prodejny podle inspekce porušil unijní nařízení o hygieně potravin.

"Výskyt škůdců v potravinářských provozech představuje riziko pro lidské zdraví zejména proto, že hlodavci mohou přenášet závažná onemocnění," doplňuje Kopřiva.

 

Právě se děje

Další zprávy